Penzionerka se okliznula i pala niz liticu: Raznežićete se kad vidite ko joj je SPASAO ŽIVOT

Svijet

Penzionerka se okliznula i pala niz liticu: Raznežićete se kad vidite ko joj je SPASAO ŽIVOT

Starica (83) koja je pala niz strmu jarugu nedaleko od svoje kuće u Bodminu u okrugu Kornvel u Engleskoj, spasena je zahvaljujući svojoj odanoj mački koja je ostala blizu žene i mjaukanjem dozivala pomoć.

Penzionerka je najverovatnije izgubila ravnotežu, okliznula se i padala nekoliko desetina metara prema potoku, gde je ostala bez svesti.

Mačka po imenu Piran mjaukala je u blizini, a jedan od prolaznika je začuo ljubimca i odmah shvatio da nešto nije u redu, prenosi Metro.

Mačka ga je u jednom momentu dovela do svoje vlasnice, nakon čega je pozvao hitnu pomoć.

Žena je, srećom, preživela. Zadobila je samo lakše povrede, ali je prebačena u obližnju bolnicu kako bi se uradili dodatni pregledi.

Policija Bodmina izvestivši o ovom slučaju navela je da je “mačak Piran spasao stvar”.

– Ženu je pronašao prolaznik koji je primetio mačku kako mjauče u uglu polja kukuruza u blizini njene kuće. Starija žena pala je nekoliko metara niz vrlo strm nasip, sa neverovatno teškim pristupom i neravnim terenom. Srećom, ostala je živa – naveo je portparol policije i dodao:

– U spasavanju je učestvovala i vatrogasno-spasilačka služba Kornvela, zajedno sa specijalizovanim timom spasavanja na vodi. Žena je na nosilima podignuta metodom linijskog spasavanja. Zatim je prevezena u bolnicu i njeno stanje je stabilno. Mačak Piran takođe je odradio veliku stvar – zaključuje se u saopštenju. (objektiv.rs)

Odgovori