Narodni lijek poznat od davnina: Uklanja otok sa nogu i pospješuje cirkulaciju već nakon prve upotrebe! (RECEPT)

Zdravlje

Narodni lijek poznat od davnina: Uklanja otok sa nogu i pospješuje cirkulaciju već nakon prve upotrebe! (RECEPT)

U periodu kada se temperature povećavaju, ovaj problem postaje sve učestaliji. Srećom, ovaj narodni lijek može da spriječi oticanje nogu

Otok je zapravo povećana količina vode u međućelijskom prostoru, a može nastati iz više razloga. Vrućina, problemi sa krvnim sudovima, poremećaj rada bubrega, trudnoća, srčana insufijencija, hormonski poremećaji, sve su to okidači ove pojave.

Narodna medicina za sve ima rješenje, pa tako i za otečene noge. Prirodni lijekovi su uvijek mnogo bolja zamjena za rješenja savremene medicine, a u većini slučajeva i mnogo efikasniji. Ukoliko vas muče otekle noge, napravite napitak od peršuna. On će sav višak tečnosti izbaciti i olakšati tegob, a osim toga pospješiće cirkulaciju krvi.

Za pripremu vam je potrebna cijela biljka, i listovi, ali i korijen.

Priprema:

U blender stavite cijeli peršun, dobro izmiksajte, a zatim tu smjesu stavite u šerpu. Prelijte sa 500 ml ključale vode i ostavite da odstoji preko noći. Ujutru procijedite i popijte u toku dana. Najbolje bi bilo piti 3 puta tokom dana.

Napitak se pije 2 dana uzastopno, nakon čega se pravi pauza od 3 dana. Ciklus se može ponoviti još 3 puta. Već nakon prvog dana, primijetićete smanjenje otoka.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)

Odgovori