Stavila je smjesu od kurkume na lice i sačekala 10 minuta: Sad je svi mole za recept

Ljepota

Stavila je smjesu od kurkume na lice i sačekala 10 minuta: Sad je svi mole za recept

Najbolje od svega jeste to što kurkuma ne izaziva nikakve nuspojave i potpuno je bezbijedna za upotrebu. Kurkuma ima posebno mjesto u indijskoj kuhinji zbog svoje divne zlatne boje i iznenađujućeg ukusa, ali ono što nju zapravo čini posebnom jeste njena nevjerovatna ljekovitost.

Ovaj začin se naširoko koristi zbog svojih ljekovitih svojstava u kineskoj i ajurvedskoj medicini za liječenje mnogih bolesti, od bolova do raka. Još jedan razlog zašto je kurkuma omiljena, a naročito među ženama, jesu njena anti-edjž, protivupalna i antioksidativna svojstva.

Aktivno jedinjenje u kurkumi se zove kurkumin, i ono je detaljno proučavano tokom proteklih godina. Osim kurkumina, kurkuma sadrži i druge hranljive materije, kao što su vitamini, minerali, kalcijum i vlakna. Najbolje od svega jeste to što kurkuma ne izaziva nikakve nuspojave. Dakle, potpuno je bezbijedna za upotrebu.

Zdravstvene prednosti kurkume:– Poboljšava raspoloženje– Kontroliše dijabetes– Detoksikuje jetru– Poboljšava probavu– Sprečava Alchajmerovu bolest– Održava srce zdravim– Liječi rane– Sprečava artritis– Djeluje kao prirodni ubica bolova– Čini kožu zdravijom i ljepšom.

Da biste koristili kurkumu za njegu lica i brisanje kolutova oko očiju, upotrebite je na sljedeći način – pomješajte prstohvat praha kurkume sa pastom napravljenom od pola kašičice soka od limuna, kašičice soka od paradajza i prstohvata brašna.

Nanesite smjesu na tamne krugove oko očiju i pustite da odstoji 10 minuta. Ova smjesa je jedna od najboljih prirodnih lijekova za liječenje podočnjaka, i ima sposobnost da ih ukloni u bilo kom trenutku.Druga mogućnost je da koristite smjesu pripremljenu od kurkume u prahu i soka od ananasa. Neka smjesa odstoji na koži oko očiju 10 minuta, a rezultat će biti svjetla koža bez kolutova i podočnjaka.

Ove recepte je podjelila anonimna čitateljka, koja ističe da su je prijateljice molile da im da recept kada su vidjele rezultate koje je postigla tako brzo.Da li ste možda čuli za Zlatno mlijeko? Ovaj drevni lijek od kurkume je naširoko korišćen za liječenje različitih zdravstvenih problema, uključujući i parazite, infekcije bubrega, gube, infekcije bešike, virusnih infekcija, proliva, groznice, prehlade, bolova u mišićima, bronhitisa, glavobolje i artritisa.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.(domacikolaci.net)

Odgovori