Užasna sudbina drvoseče Mihaila: Dok je otišao u toalet, napala ga je ova ZVER, telo još nije pronađeno

Svijet

Užasna sudbina drvoseče Mihaila: Dok je otišao u toalet, napala ga je ova ZVER, telo još nije pronađeno

Prijatelj uveren da je mrtav

Drvoseča Mihail Šabaldin (41) obavljao je fiziološku potrebu u poljskom WC-u dok je radio u jednoj šumi u ruskom selu u oblasti Habarovsk, nedaleko od granice sa Kinom, kada ga je, prema tvrdnjama, napao tigar.

Mihail je nestao i nije se vratio kući sa posla, a tragovi tigra, kao i Mihailova odeća i tragovi krvi, pronađeni su na mestu događaja.

Veruje se da je drvoseča napadnut noću uveče dok je napuštao privremeni smeštaj kako bi otišao do toaleta. Potraga je u toku, ali meštani priznaju da nema nikakvog izgleda da je Mihail živ ukolikoga je zaista napao tigar, prenosi Dejli star.

Ruski drvoseča je bio u 15-dnevnoj smeni kada je napadnut, a njegova supruga Elena obaveštena je o stravičnom incidentu.

Reči njegovog prijatelja takođe ne ulivaju nadu.

– Video sam ostatke odeće koju je nosio Mihail, razbacanu po šumi na mestu gde je nestao. Jasno se vide tigrove šape i tragovi, kao i krv koja verovatno pripada Mihailu. Tigar ga je usmrtio, to je činjenica, jedino ne znamo gde je njegovo telo, još ga nismo pronašli – naveo je čovek koji je bio na poslu sa nestalim drvosečom.

Zanimljivo je to da, iako se mnoge drvoseče plaše divljih životinja, ne nose oružje kako bi se odbranili.

U ovoj oblasti između Rusije i Kine žive amurski tigrovi, najveće divlje mačke na svetu.

Jedna od teorija je i ta da je Mihaila napala ranjena i gladna tigrica koja je želela da nahrani svoje mladunce.

Direktor centra za amurske tigrove Sergej Aramilev rekao je da su tigrovi specifični po tome jer se drže dalje od suživota sa ostalim bićima.

– Prerano je govoriti šta se dogodilo sa nestalom osobom. Naši ljudi otišli su na lice mesta kako bhi istražili okolnosti incidenta. Obično tigrovi pokušavaju da zaobiđu ljudska staništa, jer iako su grabežljivci, tigrovi se plaše dvonožnih bića. Glad, provokacija, ranjivost ili oslabljeno stanje zbog bolesti mogu ih naterati da napadnu čoveka – istakao je Aramilev. (objektiv.rs)

Odgovori