Ova voda je najmoćniji borac protiv bolesti: Pijte ovaj napitak 7 dana i gledajte kako će se tijelo preporoditi! (RECEPT)

Zdravlje

Ova voda je najmoćniji borac protiv bolesti: Pijte ovaj napitak 7 dana i gledajte kako će se tijelo preporoditi! (RECEPT)

Bjelolučna voda jača imuni sistem i čisti telo od toksina, a veoma moćno deluje i protiv svih vrsta upala – virusnih, gljivičnih i bakterijskih. Smatra se jednim od najačih prirodnih lijekova.

Kako da pripremite bjelolučnu vodu

Očistite jedan čen bijelog luka i isecite ga uzdužno, ubacite ga u vodu, poklopite tanjirićem i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 24 sata. Za to vreme će beli lut otpustiti sastoje u vodu. Vodu popijte, a polivine čena sačuvajte. Ponavljate ovaj postupak barem sedam puta u toku jednog mjeseca. Najbolje bi bilo da napitak pijete prosečno dva puta nedeljno.

Ovaj napitak nabildovaće vaš imuni sistem, očistiće tijelo od nagomilanih otrova i djelovaće preventivno na niz oboljenja, među kojima su visok krvni pritisak, upale, grip, virusi i bakterije, ali i najteža oboljenja poput kancera.

Proklijali bijeli luk

Možda niste znali, ali proklijali beli luk je još zdraviji u odnosu na običan, jer je jači antioksidans. Njegova protivupalna i antikancerogena svojstva, kao i moćno dejstvo koje ima na očuvanje kardiovaskularnog sistema su još jača u klicama bijelog luka.

Neke biljke kao što je krompir nisu zdrave kada proklijaju, jer tada ispuštaju određene toksine, ali to nije slučaj sa bijelim lukom. On je najzdraviji kad proklija, jer tada postiže svoj pun potencijal i nutritivne vrednosti.

Dakle, slobodno ostavite bijeli luk da proklija, a zatim ga koristite. Evo i kako.

Polovine čena koje su vam ostale iz vode, odmah stavite u tanjirić i poklopite. čašom. Ostavite na sobnoj temperaturi. Na taj način ćete stvoriti uslove sliče staklenoj bašti i bijeli luk će vrlo brzo pustiti klice. Proklijali bijeli luk najbolje je da koristite u svježem stanju, tako što ćete ga dodati u salate, napitke ili posuti preko jela.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (Stil.kurir.rs/Lekovitobilje.com)

Odgovori