Ispovest žene koju mrze druge žene: Znam da uništavam brakove, ali baš me briga, hoću da žele samo mene!

Ispovijesti

Ispovest žene koju mrze druge žene: Znam da uništavam brakove, ali baš me briga, hoću da žele samo mene!

Svi znamo kroz kakav pakao prolaze prevarene žene i muškarci, a ovoga puta vam predstavljamo priču “serijske” ljubavnice koja je bila u stanju da uradi bilo šta da bi osvojila muškaraca kojeg želi.

Elizabet Gilbert je autorka poznatog romana “Jedi, moli, voli”.

U svojoj ispovesti za Njujork Tajms otkriva da je bila zavisnica o zavođenju koja nije prezala ni pred čim da ostvari svoj cilj – a to je osvojeni partner.

Neretko su to bili zauzeti muškarci koje je svesno i ciljano zavodila ne bi li se zaljubili u nju. Sve se to dogodilo pre nego što se konačno skrasila sa sadašnjim partnerom.

Ovo je njena priča.

Počelo je sa dečkom koga sam upoznala u letnjem kampu i završilo sa muškarcem zbog koga sam ostavila prvog muža. Između njih, neprestano sam uskakala u intimne zaplete, a nekada su prolazili tek dani od poslednjih do novih romansi. Neki bi me nazvali ozbiljnim monogamistom, samo što ja nikad zapravo nisam bila monogamna. Veze su se preklapale, a ta preklapanja uvek su bila popraćena iscrpljujućim dramama: teškim argumentima, posramljivanjem i slomljenim srcima. Ipak, i dalje sam nastavljala. Nisam mogla da kažem ne.

Ne mogu reći da sam uvek tragala za boljim čovekom. Često sam menjala boljeg za goreg, karakter mi nije puno značio. Ja nisam tražila ljubav. Nije se čak radilo ni o s*ksu. S*ks je bio samo droga bega za mene, portal do puno većeg vrhunca koji sam želela, a to je zavođenje. Zavođenje je umetnost uveravanja nekoga da te poželi, orkestriranje tuđim požudama da zadovolji tvoje gladne potrebe. Zavođenje nikad nije bilo usputni sport za mene, više je bilo kao krađa, hitno i puno adrenalina. Planirala bih svoju krađu mesecima, proučavala metu, tražila “nezaštićene ulaze”. Potom bih probila njegov najdublji sef, ukrala svu njegovu emocionalnu valutu i potrošila je na sebe.

Ako je muškarac već bio u ozbiljnoj vezi, znala sam da ne moram da budem lepša ili bolja od njegove postojeće devojke; samo sam trebala da budem drugačija. Trik je bio da prostudiram drugu ženu i da postanem njena suprotnost, pozicionirajući sebe kao sjajnu alternativu njegovom svakodnevnom životu. (objektiv.rs)

Odgovori