Muče vas zanoktice, ovo domaće ulje će vas spasiti

zanokt-611x381-2-640x399-1.png

Muče vas zanoktice, ovo domaće ulje će vas spasiti

Zanoktica je upala na korijenu nokta, a nastaje pucanjem rožnog dijela koji pokriva korijen nokta. Nastaju jer nokti brže rastu nego kožica što dovodi do njenog pucanja kože i bolnih ranica.

Ako se upala proširi najbolje je potražiti liječničku pomoć. No, uz malo truda možete spriječiti njihov nastanak prirodnim lijekovima, poput ovog ulja koje ćete sami lako pripraviti:

Potrebno je:2 žlice maslinovog ulja;1 žlice kokosovog ulja;1 žlica ulja vitamina E;2 kapi eteričnog ulja lavande;2 kapi eteričnog ulja limuna

Priprema:Na laganoj vatri blago ugrijete maslinovo i kokosovo ulje. Dodajte vitamin E i esencijalne kapi ulja pa zajedno sve pomiješate. Prelite sve u odgovarajuću posudu. Zatim nađite sebi miran kutak u kući za koji znate da vas niko neće prekidati i tu se pozabavite zanokticama.

Najprije u posudu potopite nokte, ulje treba biti toplo. Opustite se i umasirajte smjesu lagano u nokte, obratite posebnu pažnju na vaše zanoktice na prstima. Držite dok se ulje ne ohladi. Dobijete predivan sjaj noktiju, od zanoktice na rukama neće biti ni traga.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.(domackolaci.net)

Odgovori

scroll to top