3 BILJKE SU ČUDO ZA 3 ČESTA PROBLEMA – ZATVOR, NADUTOST I GASOVE: Kako se koriste provjereni starinski “lijekovi”

612a847d-8f88-4b2c-a4f0-74a10a0a0a64-caj-od-korijandera-690x480-1.jpg.pagespeed.ce_.MfXkzK7IZa.jpg

3 BILJKE SU ČUDO ZA 3 ČESTA PROBLEMA – ZATVOR, NADUTOST I GASOVE: Kako se koriste provjereni starinski “lijekovi”

Najbolji čajevi za zatvor, problem koji muči najveći broj ljudi u današanje vrijeme. Saznajte koliko su djelotvorne kopriva, komorač i korijander i kod problema sa gasovima i nadutošću.

Ko ima problema sa zatvorom, zna koliki je problem kada se creva ne prazne. Ne samo da dolazi do nadutosti i gasova, već i veoma neprijatnog osećaja težine u stomaku, pa i bolova.Jedno od najboljih rešenja za ovaj problem su čajevi…

Topli, aromatični čaj blagotvorno deluje na čišćenje creva, a ako je još spremljen od biljaka koje imaju laksativno dejstvo – problem zatvora će biti prošlost…

Čaj od koprive

U prirodnoj medicini kopriva se koristi kao dodatak protiv zatvora jer se ispostavilo da pomaže pražnjenje crijeva. Listovi koprive su bogati hranjivim materijama i bioaktivnim jedinjenjima koja jačaju zdravlje, poput karotenoida, masnih kiselina, esencijalnih aminokiselina, vitamina, tanina, minerala…

Sastojci:

1 šolja vode (250 ml)

1 kašika svježe koprive (10 g)

Priprema:

Dodajte svježu koprivu u čašu ključale vode i ostavite da se malo ohladi. Zatim procijedite. Pijte šolju čaja od koprive svako jutro na prazan stomak, 2 ili 3 puta nedeljno.

Čaj od komorača

Prema nalazima “BioMed Research International”, sjeme komorača se koristi stotinama godina kao prirodan i siguran dodatak u borbi protiv raznih probavnih poremećaja, prvenstveno gasova. Pomaže i kod nadutosti i generalno reguliše crijevnu floru.

Sastojci:

1 kašičica sjemena komorača (5 g)

1 šolja vode (250 ml)

Priprema:

Sjeme komarača sameljite, a u međuvremenu prokuvajte vodu. Sklonite je sa vatre, pa u nju dodajte prah komorača. Ostavite da tako odstoji 10-15 minuta, a zatim popijte. Svakog dana pijte do 2 šolje čaja od semena komorača. Kada osetite da vam se probava poboljšala i stolica postala redovna, možete da prekinete.

Čaj od korijandera

Čaj od ove biljke se vijekovima unazad u narodnoj medicini koristi kao “lijek” za nadutost i probavne smetnje.

Sastojci:

1 kašika listova korijandera (10 g)

1 šolja vode (250 ml)

Priprema:

Dodajte kašiku listova korijandera u čašu ključale vode. Zatim ga pokrijte i ostavite da stoji dok e ne prohladi. Procijedite i popijte. Pijte 2 šolje čaja od korijandera svakodnevno dok problem ne nestane.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)

Odgovori

scroll to top