Ona PASTU ZA ZUBE maže na svoja stopala: Kada vidite razlog i vi ćete URADITI ISTO

Zdravlje

Ona PASTU ZA ZUBE maže na svoja stopala: Kada vidite razlog i vi ćete URADITI ISTO

Stopala su dio tijela na koji cesto zaboravimo. Vrijeme je da se sjetimo naših stopala. Da, dio nogu koje često zaboravljamo, iako nam pomaže da se krećemo.

Žuljevi, pukotine i suha koža koja se pojavljuje kada zanemarimo njihove potrebe mogu uzgledati krajnje neprivlačno i biti bolno. Pa što možemo učiniti za njih?

Iznenađujuće, pasta za zube zapravo može pomoći s nekoliko problema stopala odjednom. Ona može postati vaš posljednji korak do savršenstva. Prije svega, pasta za zube može biti dobar piling za hlađenje jer sadrži abrazivne čestice koje poboljšavaju učinak.

Kada jednom ovim pilingom uklonite sve mrtve stanice kože, a vaša koža na stopalima bude mekana kao bebina, bit ćete oduševljni. Jedino upozorenje je: ne koristite zubnu pastu ako imate duboke pukotine ili ozljede – sjetite se da pasta sadrži mentol…

Pasta također izbjeljuje nokte. Jednostavno nanesite pastu i istrljajte starom četkicom za zube. Još jedna velika korist jest da vam može pomoći da se riješite neugodnih žuljeva. Jednostavno nanesite pastu na željeno područje i ostavite nekoliko sati. Nakon toga uklonite pastu vlažnom krpicom. Postupal ponovite nekoliko puta dnevno dok ne nestane.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.(zdravljeipriroda.com)

Odgovori