Romkinju PRISILILI da se uda sa 16 godina: “Bila sam dete, a na KREVETU me sačekao ovaj prizor” (VIDEO)

Svijet

Romkinju PRISILILI da se uda sa 16 godina: “Bila sam dete, a na KREVETU me sačekao ovaj prizor” (VIDEO)

Kako je ispričala, njen brak nije uspeo, a muž je već nekoliko dana po venčanju počeo da je zlostavlja

Bridžit Vol, pripadnica romske nacionalne manjine, iz Irske na društvenim mrežama redovno postavlja detalje iz svog privatnog života, a nedavno je sa javnošću podelila i pomalo potresnu, i tužnu priču.

Ona je naime, sa svojim pratiocima podelila srceparajući video u kojem je ispričala kako je jednog jutra saznala za svoj dogovoreni brak.

– Prisilili su me da se udam, a do dana svadbe nisam znala ni da se udajem, a kamoli za koga – ispričala je ona i dodala da se sve dogodilo jednog jutra, kada je, čim se probudila, na krevetu ugledala veliku belu venčanicu.

Kako je ispričala ova devojka, njen brak nije uspeo, a muž je već nekoliko dana po venčanju počeo da je zlostavlja. Ipak, tek posle sedam godina torture, u svojoj 23. godini je uspela da se razvede od njega.

https://www.tiktok.com/@bridgey_barbara/video/6999394288794602757?sender_device=pc&sender_web_id=6911298360512316933&is_from_webapp=v1&is_copy_url=0

– Nisam bila žena, bila sam još dete – rekla je u snimku i objasnila zbog čega neke romske porodice još uvek dogovaraju brakove u ime svoje dece.

Razlog leži u tome što, kako je istakla, ne žele da im se deca žene za neku drugu rasu, veru ili narod, pa radije izaberu nekog iz zajednice čiju porodicu poznaju i koja im, po raznim parametrima, odgovora.

– Ako je manja zajednica, događa se da se ženimo i međusobno, s rođacima, ali to je danas u Irskoj retkost – rekla je i dodala da su u svakom slučaju mlade devojke prinuđene da ispune taj zahtev svojih roditelja.(objektiv.rs)

Odgovori