Devojčici stavili otrovnu zmiju oko vrata: Posle nekoliko trenutaka usledila je PANIKA (VIDEO)

zmija-viktorija.jpg

Devojčici stavili otrovnu zmiju oko vrata: Posle nekoliko trenutaka usledila je PANIKA (VIDEO)

U zoološkom vrtu rekli su roditeljima da ovakve zmije ne napadaju

Devojčica Viktorija (5) na teži način je naučila da nisu sve životinje idealne za maženje, kada ju je ugrizla zrnata kljunasta zmija u ruskom zoološkom vrtu, prenosi New York Post.

Devojčica je mirno stajala kada ju je reptil omotan oko vrata ugrizao za obraz, a tek nakon što ju je ugrizla, devojčici su zmiju skonili s vrata.

Zrnata kljunasta zmija je srednje otrovna vrsta koja dolazi iz istočne Afrike. Viktoriju su odvezli u bolnicu kao meru predostrožnosti, gde je dobila zavoj za lice.

Viktorijin otac Vladimir rekao je kako su ju odveli u bolnicu da je pregledaju, te je komentarisao kako im je osoblje zoološkog vrta reklo kako zmija ne napada ljude.

Nije jasno zašto je onda Viktoriju ugrizla, ali moguće je da je to učinila zbog pilećeg mesa koje je devojčica pojela pre dolaska u zoo vrt.

Ekaterina Uvarova, stručnjak za reptile, rekla je kako su zmije jako osetljive na miris.

– Ako je bila gladna, a devojčica je mirisala po plenu odnosno pilićima, to je možda isprovociralo zmiju na ugriz – navela je.

Postoji još jedna mogućnost, a to je da je zmija doživela nešto kao napad panike zbog preteranog posećivanja.

– Životinja koju diraju sve vreme, a koja nema gde da se sakrije i odmori, u stalnom je stresu. To ne može da bude dobro – zaključila je Uvarova.(objektiv.rs)

Odgovori

scroll to top