AFTE NESTAJU ZA 3 DANA, A BOL PRESTAJE VEĆ ZA 24 SATA: Samo nanesite ovo na njih, sastojak koji sigurno svi imate u kuhinji

Zdravlje

AFTE NESTAJU ZA 3 DANA, A BOL PRESTAJE VEĆ ZA 24 SATA: Samo nanesite ovo na njih, sastojak koji sigurno svi imate u kuhinji

Ukoliko vam se u ustima pojavila mala ranica, poput čira, riječ je o afti, koja se pojavljuje na sluzokoži usana.

Nema jasno definisanog uzroka zbog kojeg se afte pojavljuju ali je predpostavka da se radi o sljedećim uzrocima: genetska predispozicija, nezgodne povrede četkicom za zube, bombonom, grickalicama ili nekim drugim stranim tijelom, nagrizanje rane začinjenom, kiselom ili vrlo slanom hranom, hormonalne promene i stres, nedostatak vitamina B i minerala poput gvožđa, cinka i folne kiseline, pad imuniteta, alergije, ili pak ishrana koja podrazumijeva gluten.

Ovo može biti veoma neprijatno, a povremeno i bolno ukoliko se dugo zadrži. Kako bi afta što pre nestala tretirajte je prirodnim medom, dakle med mora biti potputno prirodan i zdrav.

Ukoliko se prirodni med nanosi na aftu nekoliko puta u toku dana, već za 24 sata oslobodiće vas bola, a nakon tri dana afta će u potpunosti nestati. Neće doći do alergijskih reakcija, niti rezistencije kao što je slučaj sa antibioticima. Tokom terapije sa medom, usta slobodno možete da dezinfikujete hidrogenom, piše Srbija Danas.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)