U braku su ali ne žive zajedno: Vidimo se dva puta mjesečno

Zanimljivosti

U braku su ali ne žive zajedno: Vidimo se dva puta mjesečno

Suzan Madrigal i njen suprug Vejo vjenčali su se 2017. godine, ali još ne žive zajedno. Kažu kako njihova veza dobro funkcioniše iako su udaljeni četiri sata vožnje autom.

– Kada sam upoznala Veja na jednoj dobrotvornoj akciji bila sam pred razvodom. Iako su nam se pogledi susreli, on je bio s drugom ženom. Iako je krenuo za mnom, ja sam se odmakla i počela razgovarati s drugim ljudima. Nedugo nakon, zatekla sam se kako se smijem dok pričam s njim. On me pozvao da im se pridružim na večeri, ali ja sam, naravno, odbila. Međutim, kasnije me obavijestio da je prekinuo s onom ženom zbog mene. Prema njegovim riječima, čitav je život čekao da se zaljubi – počela je svoju priču Suzan.

U njihovoj vezi sve je krenulo kako treba i to je malo brinulo Suzan. I ispostavilo se da s razlogom brinula.

– Ubrzo se naša romansa pretvorila u tornado. Ujutro nakon našeg prvog Dana zaljubljenih otkrili smo vrlo neugodno iznenađenje. Moj bivši ne samo da je provalio u Vejov auto i ukrao sve u njemu, već mu je u auto ostavio i sirove škampe. Osjećala sam se užasno. Rekla sam da razumijem ako želi da pobjegne. Međutim, on me sljedeće godine zaprosio. Godinu dana nakon toga smo se i vjenčali. Ali, za razliku od većine bračnih parova, nikada nismo živjeli zajedno. Nismo htjeli pratiti ‘nametnute’ društvene norme. Odlučili smo stvoriti naše životno putovanje, umjesto da slijedimo bilo koji određeni scenario – ispričala je Suzan.

Njen suprug živi četiri sata vožnje od nje, ali ona kaže kako dobro funkcionišu.

Trenutno smo oboje tamo gdje moramo biti kako bismo napredovali u svojoj karijeri. Nikad zapravo nismo razgovarali o tome, ali ono što je počelo kao početna neugodnost, sada se pretvorilo u naš način života. Razgovaramo svaki dan, a vidimo se uglavnom dva puta mjesečno. Većini je naš brak upitan i to razumijemo. Mnogi naši prijatelji nisu vjerovali da ćemo izdržati više od šest mjeseci, ali evo, mi smo još uvijek zajedno. Zar ne bi brak trebalo da definišu oni koji su u njemu? Uslove treba da odredimo ‘mi’, a ne tradicija – dodala je.

Suzan priznaje da ima dana kada se pitaju je li njihov brak dovoljno dobar, ali uvijek zaključe kako na ovaj način najbolje funkcionišu.

– Ovakav odnos nam omogućuje da budemo svoji i da se međusobno podržavamo bez pritiska – rekla je i dodala da postoji šansa da jednog dana žive zajedno.(krtice.net)

Odgovori