MOĆNI PRIRODNI ANTIBIOTIK: U narodu kažu da ovaj LIJEK pomaže protiv upale BEŠIKE, a tu je još nekoliko SAVJETA! (RECEPT)

Zdravlje

MOĆNI PRIRODNI ANTIBIOTIK: U narodu kažu da ovaj LIJEK pomaže protiv upale BEŠIKE, a tu je još nekoliko SAVJETA! (RECEPT)

Ko god je imao upalu bešike, zna koliko ona bolna i uporna može biti. Prisutan je osjećaj kao da morate u toalet iako to nikako ne uspjevate.

Navodno neki prirodni antibiotici mogu pomoći kod upale bešike.

Za infekcije urinarnog trakta, odnosno upalu u 90 posto slučajeva krivcem se smatra uropatogena bakterija E. coli. Pomiješani u pravoj mjeri, korijen peršuna, limun, med i maslinovo ulje svojim će moćnim antibiotskim i antivirusnim djelovanjem navodno ukloniti dosadnu bakteriju.

Potrebni sastojci:

– 250 g korjena peršuna – 250 g limuna s korom – 250 g meda (po mogućnosti od kadulje) – 2 dl maslinova ulja Priprema:

Peršun i limun s korom treba sitno nasjeckati, a zatim sve sastojke, uključujući med i maslinovo ulje pomiješati u blenderu. Dobićete kašastu masu koju treba čuvati u frižideru. Svako jutro treba uzimati jednu supenu kašiku. ŠTA JOŠ MOŽETE UČINITI ZA SVOJU BEŠIKU I URINARNI TRAKT?

1. Pijte dosta vode

2. Idite redovito u toalet

3. Pijte čaj od peršuna

4. Grickajte krastavac

5. Zagrijte donji dio tijela

6. Pijte sok od brusnice

SAVJET PLUS:

Izbjegavajte čokoladu, kofein i citruse jer oni mogu prouzrokovati iritaciju bešike i pomoći bakterijama da lakše uđu.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.(novi.ba)