Muškarac odbio ustati trudnici jer je radio 10 sati pa izazvao raspravu: Da li je upravu ili ne?

Zanimljivosti

Muškarac odbio ustati trudnici jer je radio 10 sati pa izazvao raspravu: Da li je upravu ili ne?

Muškarac je isprovocirao žustru raspravu nakon što je napisao da odbija ustupiti mjesto za sjedenje trudnici jer dugo radi.

Naime, na Redditovom podforumu odlučio je upitati druge je li u pravu ili ne u situaciji koju je doživio. Kako kaže, vozio se javnim prijevozom nakon 10-satne smjene na poslu te je odbio ustupiti svoje mjesto trudnoj ženi.

“Bio sam u busu kad je ušla žena u visokom stupnju trudnoće. Pogledavala je za slobodno sjedalo, ali sva mjesta su bila zauzeta. Ja sam joj bio najbliže pa me počela gledati. Nisam bio nepristojan, samo sam joj rekao da joj ne želim prepustiti svoje mjesto jer je iza mene dug dan i sve me boli. Počela je plakati i govoriti da je samohrana majka. Rekao sam joj da mi je žao, ali da je to njezin izbor te da ne može očekivati da drugi zbog toga suosjećaju”, napisao je.

Dodaje i da je ženi rekao da nije njegov posao da je uzdržava jer si ne može priuštiti automobil, zbog čega ga je prozvao drugi stariji putnik. Je li u pravu ili ne, upitao je druge koji su podijeljenog mišljenja.

“Što je iduće? Kriviti starije ljude jer su stari? Deformirane što su rođeni? Ako vidiš nekoga tko treba mjesto, prepustiš mu ga”, smatra jedna osoba.

Ima i onih koji su stali na njegovu stranu.

“Ja sam žena i mislim da ne treba dati mjesto nekome samo zato što je u drugom stanju. Da, trudnoća je teška i neudobna, ali to nije razlog da drugi pate. I tebe boli, bilo je drugih ljudi koji su se mogli ustati”, pojasnila je žena svoj stav. (Index.hr)