Sara konačno USVOJILA devojčicu: Posle pet dana dobila je najgoru vest, a onda se desilo ČUDO nad čudima

Svijet

Sara konačno USVOJILA devojčicu: Posle pet dana dobila je najgoru vest, a onda se desilo ČUDO nad čudima

Sara Hauel (31) iz Virdžinije pre nekoliko godina dobila je informaciju od ginekologa da nikada u životu neće moći da bude biološka majka.

Udar je bio prejak po njenu psihu. Nekoliko meseci se oporavljala od šoka, a onda je upoznala Krisa (32) u koga se zaljubila i malo kasnije oni su ušli u brak.

Trudili su se da postanu roditelji iako su znali da je to medicinski nemoguće, da bi na kraju doneli odluku da usvoje devojčicu.

Posle dugo, dugo čekanja, pozvali su ih i javili im da postoji par koji daje upravo rođenu devojčicu na usvajanje. Sara i Kris bili su van sebe od sreće i najlepši momenat u životu dogodio joj se kada je uzela devojčicu u naručje.

Samo pet dana kasnije, osećaj potpune sreće zamenilo je beznađe, tuga i očaj. Biološki roditelji devojčice predomislili su se i tražili su ćerkicu nazad.

– Samo pet dana imali smo devojčicu kod sebe. Tada, kada je telefon zazvonio u popodnevnim časovima, znala sam da nešto nije u redu. Hranila sam je kada su nas pozvali i rekli da njeni roditelji ne žele da žive bez nje. Kris, koji se javio, prebledeo je. Kada mi je rekao šta se dešava samo sam ponavljala naglas: ‘Šališ se, reci da se šališ’. Plakali smo – rekla je Sara za SWNS.

Po engleskom i američkom zakonu, biološki roditelji imaju pravo da do 10 dana po rođenju deteta promene odluku i vrate ga kod sebe.

– Zato smo čim smo je usvojili strahovali od svakog poziva. Reći joj ‘zbogom’ posle samo pet dana bilo je nešto najteže i najtužnije što sam ikada doživela. Trauma koja se ne leči tako lako. Osećala sam se kao da deo mene umire jer sam znala da je verovatno nikada više neću videti. Nisam imala nikakvo pravo da zamerim njenim roditeljima na odluci, iako sam bila ljuta i povređena. Imali su pravo na preinačenje odluke – rekla je Sara.

Međutim, život ne bi bio život kad ne bi priređivao, kako loše, tako i lepe trenutke. Godinu dana kasnije, Sara je zatrudnela i donela je na svet sinčića!

– Kada sam ga prinela k sebi, samo sam se zahvaljivala Bogu i govorila, onako više za sebe, da je ovo čudo nad čudima i da nam je sam Bog uslišio molitve. Želeli smo da postanemo roditelji više od svega – rekla je Sara.

Ni tu nije bio kraj sreći Hauelovih! Malo kasnije su pristali da usvoje ne jedno, već dva deteta. Tako ih je danas u kući petoro.

– Znala sam i posle rođenja sina da moramo da usvojimo nekog. Osećali smo to kao ljudsku, roditeljsku dužnost, da moramo da pomognemo nekom bati ili nekoj seki da odrasta u harmoniji i sreći. Sada ih je troje u kući i uvek je žurka kakva se samo poželeti može – rekla je Sara Hauel. (objektiv.rs)