Naterala ćerku da živi u podrumu sa 19 MAČAKA: Dete nije moglo ni da priča, pronađeno je u ovakvom stanju

Svijet

Naterala ćerku da živi u podrumu sa 19 MAČAKA: Dete nije moglo ni da priča, pronađeno je u ovakvom stanju

Jurate-Alprika Rajne (35), poznata kao osoba koja podržava nacističke stavove, prisilila je svoju ćerku Datse da preživi u šokantnim uslovima, prljavšiti i fekalijama, u staroj kući bez prozora sa 19 mačaka.

Ruski sud osudio je okrutnu ženu na tri godine zatvora za mučenje maloletne osobe.

Devojčica nije mogla da priča, reagovala je samo na čudna dozivanja, misleći da se zove “Kiti-Kiti”. Preživela je uglavnom jedući hranu namenjenu mačkama koju je donosio jedan penzioner kako bi nahranio okupljene životinje, prenosi Mirror.

rajne je za to vreme živela u znatno boljem stanu sa svojom drugom ćerkom od 12 godina.

– Priznajem da sam previše pažnje posvetila svom starijem detetu. Najmlađu ćerku sam odgajala dok nije došlo do promene u njenom karakteru kada je imala tri godine – navela je rajne za jednu rusku emisiju, pre nego što je bila uhapšena.

Ona je rekla da nije znala šta da radi, već je zatvorila ćerku u obližnju staru kuću sa mačkama, a stariji čovek bi donosio hranu kada bi hranio mačke.

Rajne bi dolazila jednom u pet ili sedam dana da počisti nered.

Majka iz pakla, kako su je mnogi prozvali, radila je kao “pratnja” i predstavljena je kao neonacista koja gaji simpatije prema Hitleru i nacističkoj ideologiji.

Nakon svega otkrivenog, lišena je prava da odgaja ćerke, a izrečena joj je kazna zatvora od tri godine.

Televizija NTV izvestila je da kada je pronađena, devojčica je izgledala pogubljeno i neuhranjeno, a delovalo je da umesto šest, kao da ima tri godine.

Nije govorila i uglavnom se odazivala na “Kiti-Kiti”, kako je pomenuti čovek dozivao mačke.

Ombudsman za decu Ruske Federacije Ana Kuznjecova rekla je da je prizor zanemarenog deteta “težak za srce”.

– Dete nije imalo odeću i bilo je u zabrnjavajućem stanju. U kući nije bilo sredstva za higijenu, a uslovi su bili nehigijenski. Prebačeno je u medicinsku ustanovu i sada je u stabilnom stanju – navela je Kuznjecova. (objektiv.rs)