UMOR, GRČEVI U MIŠIĆIMA, VISOK KRVNI PRITISAK: Evo na šta vas tijelo upozorava ovim simptomima! Na vrijeme reagujte

Zdravlje

UMOR, GRČEVI U MIŠIĆIMA, VISOK KRVNI PRITISAK: Evo na šta vas tijelo upozorava ovim simptomima! Na vrijeme reagujte

Brz način života nametnuo nam je i nezdravu ishranu, pa često posegnemo za brzom hranom jer nemamo vremena da osmišljavamo obroke.

To donosi i određene zdravstvene probleme, a najčešće i deficit kalijuma, koji omogućava pravilnu kontrakciju mišića u telu i ravnotežu minerala u organizmu. Takođe, ublažava dejstvo preteranog konzumiranja soli, štiti krvne sudove i snižava pritisak Ovu su tri najčešća znaka da vašem organizmu nedostaje kalijum, piše Lepa i srećna.

Grčevi u mišićima

Kalijum je neophodan za pravilan rad mišića u cijelom tjelu. Kada je nivo tog minerala u tijelu nizak, osećamo bolove i grčeve u mišićima, tokom čitavog dana, a posebno u snu.

Vrtoglavica i osjećaj slabosti

Količina kalijuma u organizmu varira tokom dana, a ako je nizak može se usporiti rad srca, pa možete imati osjećaj da ćete se onesvijestiti. Može se dogoditi da osjećate trnjenje u rukama i nogama. Savjet vam je da ukoliko se to dogodi, posjetite ljekara.

Stalna nadutost

Kada organizmu nedostaje kalijum tijelo ima problem sa regulisanjem soli, a to može da dovede do nadutosti. Ako ste često naduti, ovo bi mogao biti jedan od razloga. (novi.ba)