REGULIŠE HORMONE ŠTITNE ŽLIJEZDE, SNIŽAVA PRITISAK I POPRAVLJA IMUNITET: Čudesan domaći lijek, samo 1 kašičica je dovoljna!

Zdravlje

REGULIŠE HORMONE ŠTITNE ŽLIJEZDE, SNIŽAVA PRITISAK I POPRAVLJA IMUNITET: Čudesan domaći lijek, samo 1 kašičica je dovoljna!

Pznato je da aronija u svojim plodovima sadrži veliku koncentraciju antioksidanasa (tanine, biofenole, flavonoide, antocijanine, katehine), do te mjere da je čak mnogo moćniji antioksidans od brusnice. Zbog toga ona efikasno pročišćava organizam od štetnih materija pa i teških metala.

Aronija je dobra za vaše srce, jača cirkulaciju i zbog svog sastava smanjuje visok krvni pritisak. Pomaže kod ateroskleroze i kod proširenih vena. Od vitamina sadrzi C, A, E, B2, B6, B9 i vrlo redak vitamin P. Od minerala tu su kalcijum, kalijum, gvožđe, molibden, mangan, fosfor i jod.

Osim toga aronija sadrži i rijedak voćni šećer sorbitol. Lekovita svojstva aronije je teško nabrojati a da se neka od njih ne izostave ali ćemo navesti najpoznatija: podstiče cirkulaciju, pročišćava krv, ublažava glavobolju i migrenu, snižava povišen krvni pritisak, povoljno deluje na želudac i crijeva, zaustavlja dijareju, popravlja imunitet organizma, sprečava razvoj virusnih i bakterijskih infekcija.

Sastojci:

800 g aronije
1 kg meda

Priprema:

Aroniju očistite od peteljki i stavite na poslužavnik. Tako na poslužavniku je ostavite 3 dana da se blago prosuši. Zatim sipamo aroniju u tegle. Red aronije, red meda i tako do vrha.

Uzimati svako jutro po kašiku.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.(novi.ba)