Marini četiri noći lupao na prozor čovek u CRNOM: Petog dana desio joj se užas koji joj je promenio život

Svijet

Marini četiri noći lupao na prozor čovek u CRNOM: Petog dana desio joj se užas koji joj je promenio život

Jezivo iskustvo shvatila je olako

Prošle su tri nedelje otkako je Marina Danbar iz škotskog grada Dandija načinila prvi korak posle saobraćajne nesreće.

Marinu je pre godinu i po dana udario automobil na pešačkom prelazu, nakon čega je završila u petodnevnoj komi. Kada se probudila iz nje, noge nije osećala. Doktori nisu imali dobre vesti.

– Zauvek ću da pamtim taj trenutak kada mi je rečeno da nikad više neću hodati. Međutim, nisam htela da prihvatim tu činjenicu i od tog dana, sve sam činila da ne ostanem doživotno u kolicima – kaže Marina za Dejli rekord.

Ova Škotlanđanka, vežbala je po nekoliko sati dnevno. Puno je čitala, edukovala se i saznavala sve o hendikepiranosti kako bi jednom mogla da se “vrati u život”. Paralelno s tim, jedan čovek joj nije izlazio iz glave.

– Nekoliko dana pre nesreće, nepoznat čovek u crnom dolazio mi je četiri noći zaredom na prozor. Lupao je dok me nije video na prozoru, a onda je odlazio brzim korakom. Četvrte noći sam izašla napolje i počela da ga jurim. Pobegao je iza ćoška. Vikala sam na njega, pitala ga ko je i šta hoće od mene. Znala sam da ne dolazi slučajno, jer mi se takve stvari nikada pre nisu dešavale. Postojao je razlog. A onda sam umalo poginula. Osećaj da je ta osoba znala nešto ili je možda želela da me upozori na opasnost, nije me napuštao nedeljama posle buđenja iz kome. Dok mi je familija govorila da preterujem i da je verovatno bila reč o skitnici željnoj pažnje ili pića, pošto stanujem blizu jednog paba, ja sam im govorila da je ta osoba meni najavila nesreću i to je to – kaže Marina.

Silni trud i stravična snaga volje ove žene, doneli su joj najveću nagradu. Ponovo je prohodala.

– To su i dalje slabi, mali koraci, ali za mene, od neprocenjive važnosti. Ići ću korak po korak sve dok ne budem prvi put potrčala. Onda ću znati da sam ona stara. A biću ta stara – kaže ova hrabra žena. (objektiv.rs)