Šokantna ispovijest daidže dječaka kojeg je usmrtio gol u školskoj sali: Poslali smo dijete na čas tjelesnog odgoja, vratili su nam ga u tabutu…

Svijet

Šokantna ispovijest daidže dječaka kojeg je usmrtio gol u školskoj sali: Poslali smo dijete na čas tjelesnog odgoja, vratili su nam ga u tabutu…

Teška tragedija danas je potresla BiH, nakon što je u fiskulturnoj sali Osnovne škole “Turbe” kraj Travnika poginuo 12-godišnji dječak kada je na njega pao gol.

Shrvan od boli dječakov daidža Nermin Švraka, kazao je za portal “Avaza” da je porodica u velikom šoku, te da su slomljeni od bola.

Također je naveo da porodica zbog smrti djeteta zahtijeva automatsku smjenu direktorice škole.

– Tražimo ili smjenu ili njenu neopozivu ostavku. U fiskulturnoj sali se srušio gol koji je usmrtio dijete za vrijeme časa. On je trebao biti pričvršćen ili za parket ili za zid. Moglo je petero djece poginuti. Težak je oko 150 kilograma. Nastavnik je trebao da obiđe fiskulturnu salu prije nego djeca uđu, da vidi je li sve sigurno. To je bilo za vrijeme časa, što je najgore… Također, zahtijevamo krivičnu odgovornost direktorice i nastavnika fizičkog odgoja – kaže kroz suze daidža Nermin Švraka.

Dalje pojašnjava da je i njegov sin bio na istom času.

– Dijete smo poslali u trenirci, a vratili su nam ga u tabutu. Moj sin je kraj njega bio kad se to desilo, znači gledao je kako mu je izdahnuo prvi rođak. Cijeli razred je doživio traumu za cijeli život. Svoje dijete neću slati u školu dok se ne skloni ta direktorica i dok svi u lancu ne odgovaraju. Policija je obavila uviđaj, ja sam stigao nakon sat i nije bilo ničega u sali. Roditelji su mu zanijemili od bola, šta mislite kako će im biti, izgubili su dijete od 12 godina – kazao je za portal uznemireni Švraka. (Izvor: Avaz)