Tražila od gazde da joj zbog deteta pomeri radno vreme: Kad ju je OTPUSTIO, doživeo je najveće poniženje

Svijet

Tražila od gazde da joj zbog deteta pomeri radno vreme: Kad ju je OTPUSTIO, doživeo je najveće poniženje

Pokušala je na sve načine da nađe kompromis sa firmom

Alis Tompson iz Londona dobila je otkaz u prodavnici Manors jer više nije mogla da u isto vreme poštuje radno vreme i obaveze prema ćerci koja je u vrtiću.

Alis je potom u konsultaciji sa advokatom rešila da “udari” na firmu tužeći je zbog otkaza. Na njenu sreću, sud je stao uz Alis i ona je dobila 200.000 evra nadoknade.

– Nisam želela da dođe do ovoga. Imam i svedoke koji su bili kraj mene dok sam šefu objašnjavala zašto više ne mogu da radim od devet do 18 časova. Predložila sam mu da mi radno vreme pomeri sat vremena unazad, kako bi posle 17 časova mogla da stignem do vrtića po dete. Da sam imala nekog ko bi mogao da svako popodne ide po ćerku, ne bih se ni bunila, ali nisam. Šef nije želeo da čuje za pomeranje radnog vremena. Štaviše, bio je veoma neljubazan – kaže Alis za BBC 4.

Ona dodaje da i pored neuviđajnosti šefa nije želela da izgubi posao, pa ga je molila da pronađu drugi način.

– Čak sam mu predlagala da radim i dvokratno ako treba, samo da bih mogla po dete. Rekao mi je da ću izgubiti posao sigurno ako nastavim da tražim drugo radno vreme. Na kraju sam mu rekla da ću morati da se povučem iz posla i dobila sam otkaz. Kako ti ljudi, te gazde misle da mlade majke mogu da postignu sve? Ovo je 2021. a ne 1971. godina. Vremena su se promenila. I radno vreme mora da se prilagodi svakodnevici – kaže Alis.

Njen slučaj dospeo je do suda.

Zahvaljujući dobrom izlaganju advokata, činjenicama i izjavi svedoka, sud je doneo odluku u njenu korist.

– Čula sam posle da je moj šef bio veoma ljut, a bivše koleginice istakle su da sam ga ponizila. Nije mi to bila namera – rekla je Alis.

Niko iz prodavnice Manors nije se posle odluke suda oglasio ovim povodom. (objektiv.rs)