Zaboravite suhe šljive, ovo voće je bolje ako se mučite u wc-u! 5 puta je JEFTINIJE, zaboravite na stomačne probleme!

Zdravlje

Zaboravite suhe šljive, ovo voće je bolje ako se mučite u wc-u! 5 puta je JEFTINIJE, zaboravite na stomačne probleme!

Ljudi koji pate od nadutosti ili im je odlazak u WC prava muka često posežu za suplementima ili lijekovima iz narodne medicine da bi olakšali

Jedna studija utvrdila je šta olakšava varenje bolje od suvih šljiva, koje se kod nas tradicionalno koriste za rješavanje problema kao što su zatvor i opstipacija.

U studiji je učestvovalo 79 ljudi, podjeljenih u tri grupe. Jedni su svakog dana jeli kivi, drugi suve šljive a treći vlakno psilijum. Tokom četiri nedjelje, svakog dana su jeli zadate stvari i bilježili svoje simptome vezane za varenje.

Sva tri dodatka ishrani su poboljšala redovnost odlaska u toalet i konzistenciju stolice, što znači da su učesnici morali i manje da se naprežu, ali samo kivi je umanjio i nadutost

Autori kliničke studije kažu i da je kivi jedini bio bez pratećih efekata, odnosno da učesnici nisu imali neprijatne simptome direktno nakon konzumiranja, kao što je bol u želucu. Ako uzmemo u obzir da su jeli samo dva kivija dnevno, a kilogram kivija ne košta ni 200 dinara, ovo je i veoma jeftino rješenje, jer ćete za taj novac dobiti samo 200 grama suhih šljiva.

Kivi se u tradicionalnoj kineskoj medicini koristi vijekovima kako bi pomogao varenje, a prepun je vlakana važnih za dobar “prolazak” hrane kroz naš organizam. Ova kiselkasta voćka takođe sadrži i enzim koji olakšava varenje proteina, kao i vitamin C.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)