Sandra i dvoje djece pronađeni mrtvi: Okrivili su muža i poslali ga u zatvor, a onda se dogodio preokret /Corrientes

Svijet

Sandra i dvoje djece pronađeni mrtvi: Okrivili su muža i poslali ga u zatvor, a onda se dogodio preokret /Corrientes

Proveo je 120 dana u pritvoru.

Francisko Kintana proveo je četiri mjeseca u zatvoru zbog optužbi da je ubio suprugu Sandru Farias i dvoje djece od četiri i šest godina, odnosno da je podmetnuo požar u argentinskom gradu Korientes u decembru prošle godine.

Za to vrijeme suočavao se sa svim nedaćama pritvora, a morao je i da trpi optužbe javnosti, kao i njegove i suprugine porodice.

Međutim, u međuvremenu je vještačenjem utvrđeno da požar nije podmetnut, već da je došlo do kratkog spoja u utičnici, uslijed čega je buknula vatrena stihija u kojoj su život izgubile tri osobe – njegova supruga i djeca.

Kada su vatrogasci provalili u kuću da ugase požar i da spriječe eventualni fatalan ishod, zatekli su najprije tijelo četvorogodišnjeg dječaka na izgorelom dušeku, a potom i dvije ženske osobe, za koje se ispostavilo da su Sandra i šestogodišnja djevojčica, prenosi Clarin.com

Obdukcijom je utvrđeno da je smrt nastala od posljedica gušenja dimom.

Istog dana kada je izbio požar, Kintana je bio saslušan, a onda i pritvoren dok se obavi istraga u vezi sa nesrećom, za koju je on bio glavni osumnjičeni.

Dok je nesretni muškarac bio u pritvoru, suočavao se sa mnogobrojnim optužbama osoba koje su bile ubijeđene da je on umešan u smrt.

– Shvatili smo da je to više od nesrećnog slučaja i pukog požara. Radi se o porodičnom nasilju sa smrtnim ishodom, a osim moje sestre, žrtve su i moji nećaci – naveo je Ruben Farias, brat žene koja je izgorjela u požaru.

On je dodao da je ranije Kintana prijetio njegovoj sestri da će je ubiti, a tu verziju potvrdile su i komšije i dodale da je uslijed porodičnog nasilja više puta intervenisala policija.

Međutim, kada je riječ o požaru, iz policije su potvrdili da nema tragova podmetanja i da je stihija uzbila uslijed kvara na instalacijama.

Kintana je, inače, radio kao vozač u ministarstvu i pošto je non-stop u kontaktu sa ljudima, smatrao je da je podložan koronavirusu, zbog čega su njegova supruga i djeca neko vrijeme živjeli u kući Sandrine majke, u kojoj su, ispostavilo se, izgubili život.

Kada se ispostavilo da on nema veze sa požarom i da nije kriv za smrt svoje porodice, Kintana je pušten na slobodu i sada će sa ozbiljnim bolom na duši morati da nastaviti život, prenosi “Objektiv“. (haber.ba)