Deca joj se igrala pred kućom, a onda je iznenada došla policija: Razlog ju je ostavio bez reči

Zanimljivosti

Deca joj se igrala pred kućom, a onda je iznenada došla policija: Razlog ju je ostavio bez reči

Nije mogla da veruje da joj se ovako nešto dogodilo

Sara Gudvin iz Engleske ostala je u neverici kada je shvatila da je komšinica pozvala policiju jer su njena deca crtala kredom po trotoaru.

Gudvinova je na Fejsbuku opisala slučaj naglašavajući da su se vremena izgleda potpuno promenila, jer kad je ona bila dete, stariji ljudi su čak uživali gledajući ih kako crtaju cvetiće, “školicu” ili staze za autiće na betonu.

– Moje troje dece crtalo je svašta nešto po trotoaru pred našom kućom. Ničim izazvana, komšinica je pozvala policiju. Pritom moram da naglasim da oni komšinicu ničim nisu provocirali, niti su pravili buku, prenosi Lad bible.

Kad je policija došla, majka je od muke umalo zaplakala.

– Rekli su mi da nije samo jedna komšinica prijavila ‘vandalizam’, kako su mi rekli, već troje ljudi. Slošilo mi se. Decu sam zaštitila, ništa nisu čuli u mojoj priči sa policajcima. Moja deca imaju šest, devet i 13 godina, plus njihovi prijatelji. Crtali su ‘školicu’, stazu za bicikle, a sve je nestalo za par dana. Zbog toga je neko podneo pritužbu stambenoj zajednici i policiji. Mislila sam da je bolje da se deca igraju napolju nego da po ceo dan gledaju u telefone ili u TV ekran – poručila je Sara.

Ipak, pravda je pobedila. Policajci su joj “između redova” savetovali da ne zabranjuje deci da crtaju naglašavajući joj da su morali po pozivu da izađu na lice mesta.

– Moja ali i druga deca ponovo crtaju po trotoaru i crtaće kad god žele – rekla je Sara. (objektiv.rs)