Devojčica (2) progutala bateriju i umrla: Kad je video užas, PRADEDA je ovim potezom dotukao porodicu

Svijet

Devojčica (2) progutala bateriju i umrla: Kad je video užas, PRADEDA je ovim potezom dotukao porodicu

Znao je da postoji samo jedan način da se suoči sa gubitkom praunuke

Užasna tragedija potresla je ove godine porodicu Niklin u Velikoj Britaniji.

Dvogodišnja Harper-Li Fentorp, ljubimica cele familije, preminula je kada je nesmotreno stavila bateriju u usta i progutala je.

Lekari su brzo došli na lice mesta, ali devojčici nije bilo pomoći. Njen pradeda Piter Niklin (79) koji ju je voleo, kako su govorili svi, više od bilo koga na planeti, nije mogao da se nosi s njenom smrću i izvršio je samoubistvo.

Piterov sin Daren, deka od Harper-Li, rekao je ovim povodom da je familija zavijeno u crno sa dve tragedije i da se verovatno nikad neće oporaviti od toga.

– Piter je obožavao život, porodicu, sve nas. Kada je Harper-Li izvukla bateriju iz daljinskog i progutala je tragično, u njemu kao da je nestalo života. Do tada se smejao i šalio po ceo dan, a posle njene smrti prestao je da priča. Ljudi u tim godinama znaju vrlo dobro šta znači gubitak jednog deteta. Stalno je ponavljao zašto Bog nije uzeo njega, a ne Harper-Li. Nije mogao da podnese njen odlazak i ubio se – rekao je Daren.

Daren Niklin kaže da su se svi u kući zajedničkim snagama trudili da nastave sa koliko-toliko normalnim životom, a onda su dokrajčeni vešću da ni Pitera više nema.

Piter Niklin preminuo je dva i po meseca posle Harper-Li. Porodica kaže da se ona najviše igrala i družila baš s njim i da ju je doživljavao kao svoju ćerku.

– U njemu je probudila očinski duh, osećao se ponovo mlado i poletno. Izgubili smo dva člana porodice. Trebaće nam puno vremena da nastavimo dalje – rekao je Daren Nikli naglašavajući i da roditelji Harper-Li pokušavaju da pronađu motiv da žive kao pre, ali da je to nemoguće. (objektiv.rs)