IZBACILI STE SLATKO I MASNOĆU A I DALJE SE GOJITE: Nutricionista Predrag Nenadić OTKRIO PRAVU DIJETU (JELOVNIK)

Zdravlje

IZBACILI STE SLATKO I MASNOĆU A I DALJE SE GOJITE: Nutricionista Predrag Nenadić OTKRIO PRAVU DIJETU (JELOVNIK)

Poznati nutircionista Predrag Nenadić govori o dobrim izborima u ishrani i o tome kako smršati

Lijekovi za mršavljenje, “čarobne pilule” i nešto što “preko noći” rješava problem suvišnih kilograma su nešto u šta nutricionista Predrag Nenadić ne vjeruje. On kaže da ni dijete ne smiju da se sprovode bez nadzora ljekara i dogovora sa njim oko toga koja dijeta prija našem organizmu.

Prema doktoru Nenadiću, svako od nas treba da ima jaku volju i rješenost da iz ishrane izbaci ono što mu ne prija, ali i da ograniči svoj obrok.

“Možete vi iz ishrane izbaciti šećere i masnoće, ali jesti velike obroke, pa ćete se opet gojiti. Ako dva litra vode sipate u flašu od jednog litra, doći će do presipanja. Tako je isto i sa ljudskim tijelom. Bez obzira koliko zdravu hranu budete jeli, ako jedete obilno, doći će do gojenja,” tvrdi Nenadić.

Da biste se riješili kandide u crijevima, doktor Nenadić predlaže sljedeće:

“Možete da pijete jabukovo sirće, ali i sok od kupusa. Svjež kupus se narenda pa se potopi u vodu i ostavi 2 dana u frižideru. Nakon dva dana, tu vodu pijete. Ona će pomoći da se izliječi kandida.

Jabukovo sirće se pije tako što se 2 supene kašike sipaju u 200 ml vode, i da se pije tokom dana nekoliko puta.

Ako patite od nesanice, pomiješajte med i jabukovo sirće u jednakim količinama i to pojedite prije spavanja,” savjetuje doktor. (novi.ba)