SVI KOJI ŽELE DA SMRŠAJU MORAJU SVAKODNEVNO DA PIJU 2 ŠOLJE ČAJA OD VRBE…

Zdravlje

SVI KOJI ŽELE DA SMRŠAJU MORAJU SVAKODNEVNO DA PIJU 2 ŠOLJE ČAJA OD VRBE…

Sigurno vam je poznata ova nepretenciozna biljka koja raste bukvalno svuda i cvijeta cijelo ljeto. Ali može se pohvaliti ne samo jarko ružičastim cvijetovima. Malo ljudi zna, ali količina vitamina C u biljci vrbe je nekoliko puta veća nego u divljoj ruži! A ogroman skup elemenata u tragovima čini ga odličnim alatom za poboljšanje metabolizma, prenosi “Dnevni“.

KAKO SKUHATI ČAJ OD VRBE:

U potrazi za dokazanim proizvodom za mršavljenje, mnogi od nas su spremni da plate bilo koji novac – samo ako to uspije. A takođe se dešava da po cijeli dan vježbate u teretani ili se u svemu ograničite, ali rezultata nema. Problem leži u poremećenom metabolizmu, obnavljanjem kojeg lako možete smršati.

Dijeta mora nužno sadržavati hranu bogatu hranljivim sastojcima. Ali surova stvarnost je da kvalitet proizvoda u prodavnicama ostavlja mnogo željenog. Međutim, ne žurite u apoteku po skupe sintetičke vitamine!

Moćno iscjeljujuće dejstvo osetićete nakon prve šolje.

Njegov ukus je lagan i zasićen jarkim aromama ljeta. Ali njegova glavna prednost je što se trava može sakupljati i sušiti nezavisno, jer raste u svim regionima. Za one koji aktivno mršave, ovaj biljni čaj je neophodan.

LJEKOVITA SVOJSTVA ČAJA OD VRBE ZA SMRŠAVANJE TEŽINE:

-Smanjuje apetit.
-Aktivira varenje i promoviše bolju asimilaciju hrane.
-Spriječava prejedanje zbog prisustva fitoncida i tanina u sastavu.
-Veoma blago diuretičko i laksativno dejstvo.
-Pomaže u ublažavanju zatvora i otoka.
-Normalizuje nivo holesterola i blagotvorno djeluje na hormonalni nivo, jer sadrži organske kiseline, beta-karoten i serotonin.
-Čaj djeluje i sedativno i okrepljujuće, iako u njemu nema kofeina. Slaba infuzija će dati snagu, a jaka infuzija noću će vam pomoći da se opustite i dobro spavate.

Nema posebnih ograničenja za upotrebu pića. Pokušajte da zamijenite kafu ili uobičajeni čaj ovim čajem, a uskoro će vam crijeva početi raditi kao sat, a na problematičnim mjestima biće mnogo manje masti.

METODA KUHANJA:

Da bi domaći čaj od vrbe imao očekivani efekat, bolje ga je koristiti sviježe pripremljen. Jedan list vrbe može se preliti kipućom vodom do 4 puta. Preporučuje se konzumacija ne više od 12 šolja dnevno.

Priprema pića je vrlo jednostavna. 2 kašičice suhe biljke prelijte sa 600 ml ključale vode, čvrsto pokrijte i ostavite da se kuva 10-15 minuta. Čaj se može čuvati do 3 dana u frižideru i po potrebi zagrijavati, ali ne i kuhati. Pijte čaj bez šećera, šećer zamijenite grožđicama, hurmama, suhim kajsijama, medom.

Dugotrajna i česta upotreba čaja (više od 6 šolja dnevno tokom mjeseca) može prouzrokovati gastrointestinalnu disfunkciju. Zbog toga ne biste trebali previše da se zanosite pićem, već treba da znate kada da prestanete. Za ljude koji imaju poremećaje zgrušavanja krvi (tromboflebitis, varikozne vene), bolje je ne piti ovaj čaj.

Da biste smršali, trebalo bi da promijenite ishranu tako da održava ravnotežu proteina, masti i ugljenih hidrata.

I ne zaboravite na sport. Samo integrisani pristup donijet će najbolje rezultate. Možete da trenirate bilo gdje: trčite ujutro, bavite se jogom ili radite posebne vježbe koje imaju za cilj smanjenje problematičnih područja.

Da li mislite da je moguće izgubiti kilograme korišćenjem biljnih infuzija i prilagođavanjem dijete? Ili je vejžbanje neophodno?

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (haber.ba)