Pijana žena je ubila njenog sina: Majka je odlučila da je pronađe, kada su se srele dogodilo se neočekivano

Svijet

Pijana žena je ubila njenog sina: Majka je odlučila da je pronađe, kada su se srele dogodilo se neočekivano

Jedna majka objasnila je svoju mučnu odluku da oprosti pijanom vozaču koji joj je u nesreći ubio njenog sina.

Kevin Jets (25) iz Tenesija ubijen je kada je pijana vozačica Latiša Stivens vozila na pogrešnoj strani puta i direktno se sudarila sa njim u julu 2011. godine.

Njegova majka Tiki Finlaison ostala je devastirana zbog smrti svog sina, ali rekla je za BBC da je donela bolnu odluku da oprosti Latiši i čak se sprijateljila sa njom.

Otkrila je da su dve žene pronašle neočekivanu vezu jedna sa drugom, a sada zajedno „žive život”:

– Počela sam osećati ljubav prema njoj, a prijateljstvo se pretvorilo nešto više za mene. Sada se osećam kao da je ona moja kćerka.

Otkrila je da je poslednji razgovor sa sinom imala u istoj bolnici u kojoj će kasnije umreti. Njen otac je neposredno pred nesreću njenog sina bio u skoro kobnom sudaru motociklom, pa su zajedno posetili bolnicu.

– Rekao mi je da me voli i zagrlio me je.

Tiki je spavala u čekaonici bolnice kada joj je stariji sin telefonirao i rekao joj da je Kevin imao sudar i da je u bolnici.

– Trčala sam što sam brže mogla do hitne pomoći i dobila sam dugu listu povreda koje je Kevin zadobio u sudaru i rekli su da oni čine sve što su mogli da mu pomognu.

Ali uprkos razornim povredama koje je njen sin pretrpeo, Tiki je rekla da nije verovala da će Kevin umreti. Dok se porodica okupila u bolnici, otkrili su da je nesreću prouzrokovala pijana vozačica, i odlučili su da se okupe da se mole.

– Čula sam sebe kako kažem “Bože oprosti joj za ono što je učinila mojoj porodici”. Bila sam nekako iznenađena što sam to rekla jer mi nije padalo na pamet da oprostim pijanom vozaču. Znala sam da ću, kad se javi gnev, morati da joj oprostim. Ali prvo sam želela da je pronađem i ugušim je jastukom.

Uskoro su joj lekari saopštili najgoru vest – da su Kevinove moždane funkcije ugašene i da će umreti.

Ubrzo nakon Kevinove smrti, Tiki je osnovala 1N3, kampanju za zaustavljanje vožnje u alkoholisanom stanju, i otišla u lokalnu TV stanicu da raspravljaju o lokalnom prikupljanju sredstava.

To je iskoristila kao priliku da se direktno obrati Latiši, rekavši:

– Pogledala sam pravo u kameru i rekla sam “Latiša, ako gledaš, oproštam ti. I gledala je.

Tiki se upoznala sa Latišom osam meseci posle nesreće i mogla je u lice da joj kaže da joj je oprošeno.

– Stajale smo tamo i zagrlile se i plakale, a ona je samo ponavljala “Izvini.”

Latiša je kasnije osuđena na osam godina zatvora, ali žene su ostale u kontaktu. Nakon izlaska iz zatvora, nastavile su da se druže, a sada zajedno sprovode kampanju protiv alkoholisane vožnje. (magazin.ba)