ZA 3 DANA SAM IZBACILA SVE TOKSINE IZ ORGANIZMA: Dijeta koja mi je pomogla da ISTOPIM SALO, ČINI ČUDA I ZA KOSU I NOKTE! (JELOVNIK)

Zdravlje

ZA 3 DANA SAM IZBACILA SVE TOKSINE IZ ORGANIZMA: Dijeta koja mi je pomogla da ISTOPIM SALO, ČINI ČUDA I ZA KOSU I NOKTE! (JELOVNIK)

Trodnevna dijeta pomoći će vam da brzo i lako dođete do željene forme i izbaciti toksine iz organizme. Ova detkos dijeta učiniće čuda za vašu kilažu, kao i za zdravlje kose, kože i vašeg organizma u celosti.

Toksini predstavljaju masne i vrlo štetne tvorevine koje se gomilaju u organizmu, a koje uzrokuje unos nezdrave hrane, kao i odsustvo fizičke aktivnosti. Stoga, neophodno je da vremenom dolazi do povećanja tjelesne težine, ali i problema poput akni, gubitka kose, probavnih smetnji i slično. Da biste izbjegli sve to bez dužih i rigoroznih dijeta, Detoks dijeta će vam pomoći za samo tri dana.

Detoks dijeta će vas osvežiti, ali toksini koje ćete da izbacite iz organizma moraju da prođu kroz krvotok, tako da možete da osetite neke kontra efekte kao što su, neprijatan tjelesni miris, zadah iz usta, mučnina. Svi pomenuti simptomi su znak da organizam izbacuje toksine. Tokom detoksikacije pijte puno vode.

Detoks dijeta: jelovnik

Svakog jutra popijte kašiku mljevenog lanenog sjemena sa čašom vode. Tokom detoksikacije, ali i nedelju dana prije nje, izbjegavajte kafu i čaj.

Prvi dan:

Ujutro: Popijte čašu (2dl) tople vode sa sokom od pola limuna.

Ručak: Supa od pečuraka sa povrćem

Ostatak dana: Jedite grožđe (ukoliko nije sezona grožđa izaberite voće koje je aktuelno u sezoni) kad god osjetite glad. Dozvoljeno je da pojedete 1 kg grožđa/sezonskog voća.

Pijte dosta tečnosti (minimum 8 čaša od 2dl), i to: vode, biljnih čajeva (od nane, kamilice, đumbira) i svježe iscijeđenih sokova od šargarepe, celera, jabuke.

Drugi dan:

Ujutro: Popijte čašu tople vode sa sokom od limuna.

Ručak: Smeđi pirinač, dinstane pečurke, boranija, šargarepa, bijeli i crveni luk na maslinovom ulju.

Ostatak dana: Pijte dosta vode, biljnih čajeva, sokova od povrća razređenih sa vodom (u razmjeri 1 : 1). Minimalna količina tečnosti je 8 čaša (od 2dl).

Treći dan:

Doručak: Sirovo povrće (cvekla, brokoli, kupus, šargarepa, celer, zelena salata, kopriva, crni luk). Pojedite koliko god možete. Popijte dosta vode i biljnih čajeva. Ako vam je teško da jedete sirovo voće, napravite sokove od mješavine voća.

Ručak: Salata od povrća, sirovog ili kratko obarenog. Pijte dosta vode i biljnih čajeva.

Večera: Čorba od povrća. Pijte dosta vode i biljnih čajeva.

Svi obroci od kojih se sastoji ova detkos dijeta lako su dostupni, niskokalorični su, a osim toga izuzetno hranljivi, a i sama priprema jela vam neće oduzeti puno vremena. Vaša ishrana uz ovu dijetu biće bogata vlaknima, mineralima, proteinima i složenim ugljenim hidratima, a vi ćete pri tom osjećati da gubite kilograme bez gladovanja.

Prije početka Detoks dijete, konsultuje se sa ljekarom! (Novi.ba)