OVO JE ZNAK DA VAM BUBREZI OTKAZUJU: Pogledajte boju vašeg urina, ako vam se dešava OVO, NIJE DOBRO!

Zdravlje

OVO JE ZNAK DA VAM BUBREZI OTKAZUJU: Pogledajte boju vašeg urina, ako vam se dešava OVO, NIJE DOBRO!

Svakodnevno naš um obrađuje tone informacija, naša tijela izvode tisuće radnji. Život u ovom užurbanom svijetu vrlo lako propušta neke poruke koje vam tijelo šalje. A posljedice nereagiranja na ove signale mogu biti drastične.

Promjene u boji urina:

Vaši su bubrezi odgovorni za proizvodnju urina i uklanjanje otpada kroz njega. Promjene u učestalosti, mirisu, boji i izgledu urina ne smiju se zanemariti. Uobičajene vrste promjena uključuju: Povećana potreba za mokrenjem, posebno tijekom noći. Negdje između 4 do 10 puta dnevno smatra se normalnim.

Vidjeti krv u mokraći. Zdravi bubrezi filtriraju otpad iz krvi kako bi proizveli mokraću, ali ako je filtar oštećen, krvne stanice mogu početi “poriluk” u mokraću. Imati pjenastu mokraću. Mjehurići u mokraći, posebno oni koji zahtijevaju ispiranje nekoliko puta dok ne nestanu, ukazuju da se neželjeni protein nalazi u mokrači.

Imate bolove u leđima:

Zatajenje bubrega može rezultirati bolovima u leđima koji su obično duboki i nalaze se točno ispod rebra. Osjeća se u prednjem dijelu prepona ili kuka. Bolove u leđima i nogama mogu uzrokovati ciste na bubrezima, koje su velike vrećice ispunjene tekućinom nastale na klinici i rezultat su policistične bolesti bubrega.

Savjet: Bolove u leđima uzrokovane zatajenjem bubrega prate mučnina, povraćanje, visoka tjelesna temperatura i često mokrenje. Uobičajena bol u leđima koja nema korelacije s bubrezima ponaša se drugačije: bol je lokaliziranija i događa se iznenada, nema vrućice. Ako se i dalje pojavljuju bolovi u leđima i tablete za ublažavanje bolova su neučinkovite, svakako posjetite svog liječnika. (novi.ba)