SVEŠTENIK JE UNUCI DAO 300 DINARA DA ĆUTI DA JU JE SIL*VAO! BABA Viktorije Mitrović otkrila JEZIVE DETALJE

Svijet

SVEŠTENIK JE UNUCI DAO 300 DINARA DA ĆUTI DA JU JE SIL*VAO! BABA Viktorije Mitrović otkrila JEZIVE DETALJE

Sveštenik Milovan Đokić je mojoj unuci Viktoriji gurao 300 dinara u školski ranac nakon što ju je sil*vao u crkvi. Hteo je sitnim parama i garderobom da kupi njeno ćutanje, kaže za Informer Regina Spasić, baka sil*vane zadrugarke.

Ona je odgajila nesrećnu devojku zato što su je još kao bebu roditelji napustili. Viktorija je bila uzorno dete, dobar učenik, a utehu zbog patnje za roditeljima tražila je u crkvi. Tamo ju je sačekao pravi pakao!

– Svake nedelje je išla u crkvu, pevala u horu, učila veronauku. Popa Milovana smo svi znali, dolazio nam je u kuću, pili smo kafu zajedno. Znali smo da je pijanac, pričalo se da spopada žene, ali nismo ni sanjali da će sil*vati naše unuče – kaže na početku potresne ispovesti Viktorijina baka, koja je prva primetila da se njena unuka promenila.

Počela je čudno da se ponaša, povukla se, izbegavala razgovor sa porodicom, više se nije smejala.

– Videla sam da je odsutna, bleda i preplašena. Kad god sam je pitala šta joj je, ona bi mi odgovorila: “Baba, muka mi je.” Izbegavala je moj pogled, da razgovara, da jede, od veselog deteta postala je devojčica bez osmeha. Po selu se pričalo da odlazi kod oca Milovana u kuću. Jednog dana me je pozvao njen razredni i rekao da nije bila u školi.

Viktorija je zbog traume koju je preživela želela da pobegne, ali su je baba i deda u tome sprečili u poslednjem momentu.

– Tražili smo je po selu i našli na autobuskoj stanici. Htela je da pobegne iz sela. Kod sebe nije imala ranac, što je meni bilo sumnjivo. Slagala nas je da ga je zaboravila kod druga. Mi smo otišli kod tog dečka, ali on je tvrdio da se oni ne druže. Tada se moja devojčica slomila i priznala da joj je torba kod sveštenika. Smrklo mi se pred očima.

Istog momenta baba Regina i deda Stojan zaputili su se prema Đokiću.

– Upali smo mu u kuću, a on je sedeo na kauču samo u gaćama, mrtav pijan! Pored njega je bio Viktorijin ranac, a u njemu neke suknje i bluzice koje nisu bile njene i nekih 300 dinara. Kasnije smo shvatili da joj je taj novac i stvari poklanjao kako bi ćutala posle zlostavljanja.

Kada je prvi put posumnjala da sveštenik ima neprimeren odnos sa njenom unukom, baba nije ni sanjala da je dete sil*vano.

– Pljunula sam ga u facu i rekla:”Sram te bilo.” Ujutru smo ga prijavili Centru za socijalni rad i parohiji u Smederevu iako nismo znali da je sil*vana, ali je za nas bilo neprihvatljivo da je odvodi u svoju kuću. On je nju ucenjivao i pretio joj je, pa je morala da odlazi kod njega.

Milovan je, prema Regininim rečima, sutradan došao u njihov dom.

– Bio je u društvu nekog sveštenika. Pravdao se da je nije pipnuo, a moj suprug i ja smo mu rekli da ćemo ga preklati ako saznamo da se nešto desilo devojčici, pa makar robijali. Taj drugi sveštenik ga je izvukao iz naše kuće jer je video da moj muž hoće da ga ubije.

Posle dva dana Viktoriju je policija iz škole odvela u stanicu na saslušanje, ali ona se plašila da ispriča istinu.

– Ko zna koliko puta je on nju silovao, sigurno nije samo jednom, ali ona ništa nije priznala u policiji. Tek je tetki rekla da ju je otac Milovan sil*vao u crkvi. Otišli smo odmah u policiju, dva i po sata je davala izjavu. Nisam mogla da slušam sve detalje, slošilo mi se. Uhapsili su ga. Pravdao se da nije imao ništa sa detetom, ali su lekarski nalazi potvrdili da Viki govori istinu. Ja bih tog monstruma osudila na doživotnu robiju, a dobio je samo pet godina zatvora.(kurir.rs)