Nestao i ostavio ženu u suzama: Posle 25 godina primila je POZIV koji je sve promenio – “bio sam zbunjen”

Svijet

Nestao i ostavio ženu u suzama: Posle 25 godina primila je POZIV koji je sve promenio – “bio sam zbunjen”

On je obećao svojoj ženi da će se javiti po povratku kući, ali se dogodilo nešto što niko nije slutio

Svake godine javnost potrese vest o nečijem nestanku. Nekada takve priče, nažalost, imaju tragičan kraj, a neke su obaijene velom misterije. To je bio slučaj i sa muškarcem po imenu Gabrijel iz Australije.

Njegova priča je posle više od trideset godina ponovo zaintrigirala svetsku javnost. Naime, on je bio prosečan, zadovoljan porodični čovek, koji je imao suprugu i dvoje dece. Te 1987. godine je odlučio da se provoza kolima, rekavši ženi da će joj javiti kada krene kući.

Dok je bio odsutan, njegova supruga rešila je da mu spremi večeru, znajući da će uskoro da se vrati. Posle nekoliko sati počela je da brine, jer joj se nije javljao. Ubrzo posle toga policija je objavila da je pronašla njegov zapaljeni auto.

Supruga je odmah razmišljala o najgorem, ali joj je rečeno da njen muž nije pronađen u blizini. Sama je krenula u potragu za njim. Policija je u međuvremenu otkrila da je Gabrijel podigao nešto novca sa računa oko 160 km daleko od kuće.

To je dalo nadu porodici, a stariji policajac, koji je preuzeo slučaj, obećao je da će saznati šta se dogodilo Gabrijelu. Mnogo resursa je potrošeno u potrazi, ali sve se više činilo da ga neće pronaći.

Ali nekako je policajac naleteo na nešto što je izazvalo interesovanje. Medicinski sistem u Australiji pokazao je dokumente po kojima je Gabrijel nedavno imao operaciju. Takođe je rečeno da je čovek promenio ime u Rona Saundersa.

Ron je pronađen živ u gradu koji je više od 1.600 km udaljen u mesta u kojem je Gabrijel živeo sa porodicom.

Policajac je rešio da ga pozove telefonom kako bi otkrio da li je u pitanju ista osoba.

Ron je objasnio da je 25 godina bio zbunjen svojim životom i da mu se sve činilo nejasnim, a onda su njih dvojica zakazala sastanak. Policajac mu je pokazao fotografiju njegove porodice, a Ronu je počelo polako da navire sećanje.

U saobraćajnoj nesreći Gabrijel je doživeo povredu glave, zbog čega je zaboravio veći deo svog života. Samo je sebe počeo da zove Ronom i da luta zemljom.

Nakon susreta sa policajcem, pozvao je suprugu telefonom i zakazao susret sa njom. Prilikom susreta zagrlio je suprugu i poklonio joj je veliki buket cveća. Nažalost, Ron, tj. Gabrijel i dalje se ne seća velikog dela svog života, ali je pristao da sa porodicom ostane u kontaktu. (objektiv.rs)