Nije smeo da sedne, ni da popije vodu: Fotograf radio ceo dan na venčanju, a onda je ponizio mladoženju

Zanimljivosti

Nije smeo da sedne, ni da popije vodu: Fotograf radio ceo dan na venčanju, a onda je ponizio mladoženju

Neimenovani korisnik Reddita ispričao je na stranici “Am I the as….e” (“Jesam li ja se….a?”) kako se proveo kao bos po trnju kada je poznaniku rešio da izađe u susret i bude fotograf na njegovom venčanju.

Reditovac je inače po profesiji frizer za pse, a samo ponekad honorarno fotografiše određene događaje.

– Iako sam frizer za pse, ponekad fotografišem venčanja. Jedan dalji prijatelj rešio je da se oženi, pa me je zvao da mu pomognem. Pristao sam na angažman samo zato što sam imao slobodan vikend. Štaviše, pristao sam i na honorar od 250 dolara za 10 sati posla, što je, složićete se, jako mala suma. Čisto da ne uradim celodnevni posao besplatno. Za ono kako sam tretiran, trebalo je da tražim 10 puta veću sumu – napisao je neimenovani fotograf.

Venčanje je počelo oko 11 časova, a trebalo je da se završi oko 21.30. Naš junak priče prvo je fotografisao mladence i goste, potom i sam čin venčanja.

– Kada smo došli u salu, želeo sam da popijem malo vode, ali mi je prijateljev prijatelj rekao da nema stajanja, pauze, da moram da nastavim. Radio sam sve do 17 časova kada sam ‘kapitulirao’ pošto sam bio jako gladan. Seo sam za sto, ali mi je ponovo rečeno da nema pauze. Čak ni slobodno mesto nisam imao, odmah su dotrčali da mi kažu da to nije stolica predviđena za mene. Radio sam u sali gde je bilo bar 45 stepeni a nije radila klima. Poludeo sam! Rekao sam mladoženji da moram da jedem i popijem neku tečnost, inače ću se srušiti. Šokirao me je porukom da ću ili da budem od početka do kraja fotograf, ili mi neće dati ni centa – piše fotograf.

Čuvši ono što nije trebalo da bude izgovoreno, on se opredelio za odluku koja je za mladence svakako bila najbolnija. Mnogi će reći i surova.

– Pred njim sam izbrisao sve slike koje sam tog dana napravio i rekao sam mu da odlazim. Napustio sam salu i otišao kući dok me je psovao i vikao. Pristao sam da me neko plati mizernih 250 dolara za nešto što se ne radi za tu sumu i još ni čašu vode nisam dobio, niti mogućnost da sednem na pet minuta. Što je mnogo, mnogo je – napisao je Reditovac pitajući pratioce, u skladu sa naslovom stranice – da li je bio se….a?

Na njegovo veliko zadovoljstvo gotovo da nije bilo osobe koja se usprotivila njegovom rezonovanju.

“Iskoristio te poznanik na najsuroviji način i tvoj odgovor je bio u skladu s njegovim ponašanjem”, “Sve ovo zvuči mi užasno”, “Dobili su uslugu profesionalca i još su uštedeli na tebi. Lepo si postupio”, samo su neki od mnogobrojnih komentara na ovaj čin. (objektiv.rs)