Amerikanka optužila 12-godišnjeg sina da joj je ukrao memorijsku karticu pa ga ubila

Svijet

Amerikanka optužila 12-godišnjeg sina da joj je ukrao memorijsku karticu pa ga ubila

Snimka nadzorne kamere na kući sve je zabilježila

Majka iz Čikaga Fallon Harris (37) optužena je da je ubila svog 12-godišnjeg sina Kadena Ingrama jer je, kako kaže, uzeo memorijsku karticu iz njenog automobila i nije ju vratio te je uvjeravao majku da ne zna gdje se kartica nalazi, piše Chicago CBS Local.

Policija je utvrdila da je Harris karticu izvadila iz automobila u petak. U subotu ujutro dječaka je optužila da je uzeo memorijsku karticu iz automobila i pod prijetnjom pištoljem od njega tražila da ju vrati. Kada joj je dječak rekao da ne zna gdje je kartica, upucala ga je.

Snimka nadzorne kamere na kući sve je zabilježila. U trenutku kada ga je upucala Kaden je bio pri svijesti i plakao, rekli su iz policije. Nakon što je upucala dječaka Harris je telefonirala, a zatim se vratila do Kadena i ponovno zatražila karticu. Dječak je rekao da ne zna gdje je kartica, pa ga je Harris ponovno ustrijelila. Dječak je preminuo.

Harris je telefonski priznala dvojici članova porodice da je ubila sina jer nije htio vratiti SD karticu. Članovi porodice tada su pozvali policiju i Harrisinog supruga. Majka je sve priznala policiji.

Članovi porodice policiji su kazali da se Harris ponašala paranoično. Imala je dozvolu za oružje te je posjedovala dva pištolja. Ako bude osuđena, prijeti joj doživotni zatvor.(avaz.ba)