Otac monstrum djeci dao koktel tableta, počeli se buditi pa ih ugušio rukama!

Svijet

Otac monstrum djeci dao koktel tableta, počeli se buditi pa ih ugušio rukama!

Ubio je svoje troje djece. Ugušio je dvoje blizanaca, kćer i sina stare sedam godina, te njihovog četverogodišnjeg brata.

Harald Kopitz, 56-godišnji Austrijanac koji živi i radi u Zagrebu, stravični je zločin sproveo u djelo u dva sata ujutro.

Policiji je rekao da je djecu htio ubiti bezbolno. No pored činjenice da je počinio jedno od najmonstruoznijih ubojstava u povijesti Hrvatske, djecu nije ubio ni bezbolno ni brzo, kako je navodno planirao.

Ne sluteći da bi se išta moglo dogoditi, bivša mu je supruga u petak ostavila djecu za vikend, kako je to i inače običavala činiti, te se potom zaputila na poslovni put prema Dubrovniku. Harald se u svom luksuznom stanu na zagrebačkim Mlinovima u elitnoj podsljemenskoj zoni igrao s djecom, skuhao im večeru te ih potom nakon još malo igranja spremio na spavanje. Igra se oduljila, bila je već gotovo ponoć kad su legli i zaspali. Bio je to san iz kojeg se nisu nikada trebali probuditi.

Njihov otac prije toga im je svima dao koktel raznih tableta i lijekova, piše Večernji list. Dječica su nakon toga relativno brzo i usnula. No Kopitz nije očekivao da će se mališani početi buditi. Umjesto da barem tad odustane od stravičnog plana, učinio je upravo suprotno.

Zgrabio je za vrat vlastitog sina, još uvijek omamljenog tabletama koje je uzeo, i počeo ga daviti. Mališan nije mogao pružiti gotovo nikakav otpor. Gledajući vlastito dijete u oči, grčevito je stiskao šake oko njegova vrata dok dijete te oči nije zauvijek zatvorilo. Nije se tu zaustavio. Istu stvar ponovio je još dva puta.

Njegovom stisku nisu se imali baš nikakve šanse oduprijeti ni sedmogodišnja kći ni četverogodišnji sinčić. Kada se uvjerio da nijedno od troje djece više ne diše, piše Večernji, jedno po jedno ih je uzeo u naručje i odnio na kauč u dnevnom boravku. Polegao ih je jedno pokraj drugoga i oko njih poslagao njihove omiljene igračke.

U subotu nešto poslije ponoći, dakle nakon što je pomislio da je djecu zauvijek uspavao koktelom tableta, ali prije nego što ih je podavio, dok je naizmjenice gledao u njih i u mobitel, 56-godišnji Austrijanac natipkao je i objavio neku vrstu oproštajnog statusa na Facebooku i Instagramu.

“Zbogom svima, otići ću jer više ne mogu. Ljubav mog života ostavila me jer je moja bivša žena bila jako loša prema njoj i nemam novca. Sve što sam pokušao u zadnjih godinu i pol nije me vratilo na posao, čak mi ni braća iz masonske lože nisu mogla pomoći, na kraju mi nisu ni odgovarali na pozive. Samo su mi prijatelji Manfred, Roland i brat Helmut pomogli koliko su mogli. Sada sam došao do kraja. Zato, zbogom”, napisao je na engleskom.

Taj status uočio je netko od njegovih poznanika te odmah obavijestio policiju, koja je odmah krenula u stan. No bilo je prekasno.(rijekadanas.com)