UZ KAFU obavezno dodajte JEDNU STVAR! Čuveni ljekar otkrio da je PRESUDNA ZA ZDRAVLJE, a mnogi je ZANEMARUJU!

6123dbfe-1808-4cc1-b380-1aaa0a0a0a64-461318-screenshot-2-f-690x480-1.jpgMce_.OHHSFm5KHe-640x341.jpgMce_.r-3xKL1YQ3.jpg.pagespeed.ce_.r-3xKL1YQ3.jpg

UZ KAFU obavezno dodajte JEDNU STVAR! Čuveni ljekar otkrio da je PRESUDNA ZA ZDRAVLJE, a mnogi je ZANEMARUJU!

Profesor Perišić je ranije objasnio da u kafu ne bi trebalo dodavati mlijeko, a sada je objasnio kako se balansira velika količina kofeina da bi funkcije organizma ostale nenarušene.

– Voda je tečnost koja se nalazi u našem sistemu, krvi, limfi, moždanoj i okularnoj tečnosti. Neophodna je da bismo normalno funkcionisali, od primarnog je značaja. Ako smo osjetili žeđ, već smo blago dehidrirali, mozak nam daje taj signal – rekao je on.

Ako pijemo mnogo kafe, da li smo unijeli kroz nju i vodu? Da li bi uz kafu trebalo piti i čašu vode, koju obično dobijemo u kafiću?

– Trebalo bi da bude pola-pola, koliko ima kafe, toliko da popijete i vode. Ako pijemo šolju od 350 mililitara, toliko bi trebalo i vode da unesemo uz nju. Napravićemo balans dobar za cirkulaciju, a imaćemo kofeinsku stimulaciju. Uz to ujutru možete malo čokolade ili bananu – preporučio je profesor.

Kofein će “poterati” tečnost iz našeg organizma, jer je diuretik, pa je važno nadoknaditi je vodom koju ćemo popiti uz kafu. Ukupna količina tečnosti u organizmu mora da bude održavana.

– Dodajmo malo vode posebno ako hrana ima više soli, a u ovo vreme se jede baš takva hrana. Višak natrijuma ćemo imati u krvi, moramo to malo razrediti vodom – dodao je prof. dr Vojislav Perišić.(novi.ba)

scroll to top