Čudotvorno ulje od bundeve liječi infekcije mokraćog kanala, reguliše holesterol, poboljšava imunitet, rad bubrega: EVO KAKO SE PRAVI (RECEPT)

Zdravlje

Čudotvorno ulje od bundeve liječi infekcije mokraćog kanala, reguliše holesterol, poboljšava imunitet, rad bubrega: EVO KAKO SE PRAVI (RECEPT)

Ulje od bundeve – Ovo fenomenalno ulje je bogato vitaminima A, E, C i K. Svježe ulje sadrži više od 60 odsto nezasićenih masnih kiselina, koje su neophodne za zdravlje organizma, piše Agrosavjet.

Takođe sadrži vitamine B grupe, nezasićene masne kiseline – omega 6 i 9, minerale (fosfor, kalcijum, magnezijum, kalijum) i elemente u tragovima (gvožđe, cink, mangan). Sadrži i lecitin, bjelančevine i salicilnu kiselinu

Liječenje bundevinim uljem daje najbolje rezultate kod sljedećih zdravstvenih problema:

– reguliše problem uvećane prostate

– liječi infekcije mokraćog kanala kod mušaraca i žena

– poboljšava kvantitet i kvalitet sperme

– reguliše nivo holesterola u krvi

– pomaže kod kardiovaskularnih oboljenja

– pomaže kod sindroma iritabilnih crijeva, kao i crijevnih parazita

– pospješuje normalan rad bubrega

– poboljšava imuni sistem

– pozitivno utiče na vid

– pozitivno utiče na raspoloženje

– smanjuje opekotine i različita oboljenja kože

– povoljno djeluje na ten

– povoljno utiče na zaustavljanje opadanja kose

Ulje od bundeve – Priprema

Za pravljenje ulja koriste se samo sjemenke bundeve. Najbolje je uzeti sjemenke vrste “Styrian”.

Za jednu litru ovog ulja potrebno vam je oko 2,5 kg sjemenki uljne bundeve (4 do 5 bundevi). Takođe, da biste što bolje “obavili zadatak” potrebno je da imate dobru presu za cijeđenje.

Sjemenke poređajte u tepsiju, tako da ne budu jedna preko druge, dok ne pokrijete dno. Zatim ubacite tepsiju u rernu, koju ste prethodno zagrijali na 60 stepeni i pecite tri do četiri minuta.

Nakon toga izvadite sjemenke i stavite ih u presu kako biste iscjedili ulje. Ako nemate pristup presi pod visokim pritiskom, možete da iscjedite sjemenke ručno, ali manje efikasno, pomoću avana i tučka, a u tom slučaju treba ga procjediti kroz gazu. Ako koristite sjemenke neke druge vrste bundeve, potrebno je oljuštiti ih prije cjeđenja.

Ulje treba čuvati u čistim staklenim posudama, treba da bude tamnozelene boje, a može da bude i tamnocrvenkasto, ako ste koristili sjemenke neke druge vrste bundeve.

Ulje od bundeve kod problema sa uvećanom prostatom

Ulje treba uzimati tri mjeseca: po dvije supene kašike dva puta dnevno (ujutru uz doručak i uveče uz večeru)

Vrlo je važno ne prekidati terapiju tokom prvih nedelja kada će neprijatni simptomi vezani za mokrenje nestati, već sa terapijom treba nastaviti najmanje sljedećih šest nedelja. Prestanak neprijatnih simptoma desiće se već nakon par dana ili nedelja, jer bundevino ulje ima antibakterijsko dejstvo koje će uspiješno zaustaviti upalne procese, ali to ne znači da je proces uvećanja prostate zaustavljen.

Za to je potreban duži period, kako bi aktivni sastojak bundevinog ulja, delta 7-sterol, mogao da uradi svoj deo posla, a to je suzbijanje hormona dihidrotestosterona, čija hiperprodukcija upravo izaziva problem.

Napomena: Ukoliko bolujete od benigne hiperplazije prostate najbolje bi bilo da se prije početka korišćenja bundevinog ulja u terapijske svrhe posavjetujete sa svojim ljekarom.

Upotreba ulja od bundeve u preventivne svrhe
Dvije supene kašike bundevinog ulja dnevno, jednu uz doručak i drugu uz večeru.

Bundevino ulje treba čuvati na tamnom i hladnom mjestu u dobro zatvorenenoj flaši ili tegli. Nakon otvaranja najbolje bi bilo čuvati ulje u frižideru.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)