Monstruozni zločinac otkrio kako je ubio djecu: Htio je da sve bude bezbolno

Svijet

Monstruozni zločinac otkrio kako je ubio djecu: Htio je da sve bude bezbolno

Harald Kopitz, 56-godišnji Austrijanac sa zagrebačkom adresom, svoju je zamisao proveo u djelo u subotu oko dva sata i time počinio jedan od najmonstruoznijih zločina na ovim prostorima u posljednjih nekoliko desetljeća. Međutim, nije sve prošlo onako kako je isplanirao, jer dječicu nije ubio ni brzo ni bezbolno.

Ne sluteći da bi se išta moglo dogoditi, bivša mu je supruga u petak ostavila djecu za vikend, kako je to i inače imala običaj činiti, te se potom zaputila na poslovni put prema Dubrovniku.

Večer koja je poslužila kao uvertira u tu noć strave ni po čemu nije odskakala od mnogih prijašnjih. Harald se u svom luksuznom stanu na zagrebačkim Mlinovima u elitnoj podsljemenskoj zoni igrao s djecom, skuhao im večeru te ih potom nakon još malo igranja spremio na spavanje.

Igra se odužila, bila je već gotovo ponoć kad su legli i zaspali. Bio je to san iz kojeg se nisu nikada trebala probuditi. Njihov otac prije toga im je svima dao koktel raznih tableta i lijekova. Dječica su doista relativno brzo i usnula, ko zna što je Haraldu Kopitzu u tim trenucima dok ih je gledao prolazilo kroz glavu, ali sigurno nije to da će se mališani početi buditi, piše Večernji.hr.

Umjesto da barem tada shvati što je zapravo pokušao učiniti te odustane od paklenog plana, on je učinio upravo suprotno.

Zgrabio je za vrat vlastitog sina, još uvijek omamljenog tabletama koje je uzeo, i počeo ga daviti. Mališan nije mogao pružiti gotovo pa nikakav otpor.

Gledajući vlastito dijete oči u oči grčevito je stiskao šake oko njegova vrata dok dijete te oči nije zauvijek zatvorilo. Nije se tu zaustavio.Istu stvar ponovio je još dva puta.

Njegovom željeznom stisku nisu se imali baš nikakve šanse oduprijeti ni sedmogodišnja kći ni četverogodišnji sinčić. Međutim, ni tu se nije zaustavio. Kada se uvjerio da nijedno od troje djece više ne diše, jedno po jedno ih je uzeo u naručje i odnio na kauč u dnevnom boravku.

Polegao ih je jedno pored drugoga i oko njih poslagao njihove omiljene igračke. Potom se, barem tako on tvrdi, pokušao ubiti. I to na isti način na koji je pokušao ubiti vlastitu djecu – popivši koktel raznoraznih tableta u kombinaciji s nešto alkohola. Izgubio je svijest i pao na pod, a iduće što je mogao vidjeti bila su lica policajaca koji su došli u stan, i to na poziv jednog od Haraldovih poznanika.

U subotu nešto poslije ponoći, dakle nakon što je mislio da je djecu zauvijek uspavao koktelom tableta, ali prije nego ih je podavio, dok je naizmjenice gledao u njih i u mobitel, 56-godišnji Austrijanac natipkao je i objavio neku vrstu oproštajnog statusa na Facebooku i Instagramu.

“Zbogom svima, otići ću jer više ne mogu. Ljubav mog života ostavila me jer je moja bivša žena bila jako loša prema njoj i nemam novca. Sve što sam pokušao u zadnjih godinu i pol nije me vratilo na posao, čak mi ni braća iz masonske lože nisu mogla pomoći, na kraju mi nisu ni odgovarali na pozive. Samo su mi prijatelji Manfred, Roland i brat Helmut pomogli koliko su mogli. Sada sam došao do kraja. Zato, zbogom”, napisao je.

Taj status uočio je neko od njegovih poznanika te odmah obavijestio policiju, koja je odmah krenula u stan. Na žalost, bilo je prekasno.

Jedan od policajaca koji je obavljao uviđaj rekao je da je prizor koji ga je dočekao kad je ušao u stan bio nešto najtužnije što je doživio u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

U PU zagrebačkoj, u kojoj su izrazili iskreno saučešće majci i široj rodbini, potvrdili su da će policajcima koji su bili na terenu biti pružena stručna psihološka pomoć jer riječ je o vrlo traumatičnom događaju.

Ležeći na bolničkoj postelji, policajcima je sve priznao. Iako je izvan životne opasnosti i stanje mu se stabilizira, još neko vrijeme bit će zadržan na promatranju. Kako to i inače nalaže procedura u ovakvim situacijama, ispred njegove sobe dvojica su policajaca koja ga čuvaju i čuvat će ga sve dok ne bude doveden u policijske prostorije, u kojima će biti i službeno ispitan.

U policiji se, prema neslužbenim informacijama, nikome nije bilo ni najmanje ugodno prihvatiti telefona i okrenuti broj Kopitzove bivše supruge koja je dan prije otputovala u Dubrovnik.

Kada su je obavijestili što se dogodilo, doživjela je šok te joj je zbog teškog psihičkog stanja u kojem se našla pružena i psihijatrijska pomoć.

Ponuđena joj je i hospitalizacija, ali to je odbila te je odlučila otići u Neum, odakle je navodno rodom. Ona i Kopitz u braku su proveli neko vrijeme, čemu svjedoči i to što je ona nosila i njegovo prezime, a uprkos tome što su se prije nekoliko godina rastali, ona je Kopitzu i dalje dopuštala da redovno viđa djecu, prema kojoj se, kako to govore i njegove komšije na Mlinovima, odnosio izrazito lijepo.

Svjedoče tome i fotografije s društvenih mreža na kojima je često objavljivao upravo svoje mališane. Ljetos su bili u Zoološkom vrtu, zimi su pravili Snješka, kada je bilo vruće postavio bi im veliki bazen na terasu svog stana u kojem su se kupali, za njegovih posjeta uvijek bi se igrali, pripremao bi im kolače i raznorazne slastice, torte. Na prvu nekome neupućenom doista bi se, sudeći samo prema fotografijama, činilo da je sve idilično. Očito nije bilo.

Uostalom, na proljeće ove godine objavio je duži status uz koji je priložio i svoju fotografiju na bolničkoj postelji, a u kojem piše da slavi svoj drugi rođendan jer se samo “zahvaljujući ljubavi svog brata, djece i bivše zaručnice uspio othrvati smrti koju je već gledao u oči i vratiti natrag u život”. (radiosarajevo.ba)