Pronađeno telo žene u zamrzivaču: Ćerka učinila ČUDNU stvar, rođaka drži KLJUČ misterije?

Svijet

Pronađeno telo žene u zamrzivaču: Ćerka učinila ČUDNU stvar, rođaka drži KLJUČ misterije?

Klupko se polako odmotava

Telo 87-godišnje Mirijam Trevis iz Los Anđelesa pronađeno je ove nedelje u njenoj garaži.

Policija je došla na poziv ćerke (njen identitet zaštićen je od javnosti) koja je u stanju rastrojstva istakla da majke nije bilo kući dva dana i da se zabrinula gde je. Kada je otišla u garažu i nakon što je otvorila zamrzivač, pozlilo joj je shvativši da se u njemu nalazi njena majka.

Inspektori su na licu mesta detaljno pregledali sve i iz razloga što je Mirijam Trevis u periodu od 1979. do 1990. godine bila i sama policajka i upravo je radila na ovakvim slučajevima, piše Press-Enterprise.

– Ćerka Mirijam Trevis dala nam je izjavu posle otkrivanja njenog tela, ali brzo smo ustanovili da se neke činjenice ne poklapaju. Zbog toga smo pretresli čitavu kuću – rekao je odmah po uviđaju inspektor Havijer Kabrera.

Nije poznato bez obdukcije kako je Mirijam Trevis preminula i koliko dugo je njeno telo bilo u zamrzivaču, ali su zato neki drugi podaci otkriveni koji priči daju ozbiljnu dozu misterije.

U slučaju se našla i Keri Nikel iz Oklahome, koja je došla na identifikaciju preminule žene. Mirijam je Nikel bila baka po očuhu i s njom je do pre nekoliko godina imala solidan kontakt. Keri Nikel istakla je kako su majka i ćerka Trevis poslednjih godina živele povučeno.

– Mirijam i njen suprug doselili su se u Riversajd 1990. godine kada je ona prestala da obavlja posao detektivke. Suprug, odnosno moj deda po očuhu umro je dve godine kasnije, a njena prva odluka bila je da promeni sve brave u kući i garaži. Potom je prekinula kontakt sa većinom familije. Jednog dana bila mi je baka, a drugog potpuno nepoznata osoba. Sa ćerkom je imala čudan odnos. Ćerka je bila ćutljiva, pomalo mračna osoba koja nije mnogo izlazila iz sobe. Nisam je poznavala – rekla je Nikel policajcima.

Ono što je inspektore zbunilo je što je ćerka Mirijam Trevis po otkrivanju tela majke policiji rekla da Mirijam nije bila kući dva dana, a onda je rekla kako ju je videla prethodnog dana. Sutradan je rekla kako nije ni primetila da je nema u kući.

Policiji je trenutno glavni adut pomenuta rođaka Keri Nikel koja je očito znala neke pojedinosti iz prošlosti preminule žene i koja bi mogla da najviše pomogne u rasvetljavanju ovog čudnog slučaja.

– U ovom momentu ćerka Mirijam Trevis nije osumnjičena. Barem ne dok ne dobijemo nalaze sa obdukcije. Ipak, posmatraćemo je. Od komšija smo saznali i da Mirijam niko nije video najmanje dva meseca, što je takođe važan podatak – rekao je policajac Kabrera. (objektiv.rs)