SPAS ZA MNOGE TEGOBE: Ovaj domaći napitak povoljno djeluje na bubrege, izbacuje toksine, reguliše pritisak! (RECEPT)

Zdravlje

SPAS ZA MNOGE TEGOBE: Ovaj domaći napitak povoljno djeluje na bubrege, izbacuje toksine, reguliše pritisak! (RECEPT)

Sigurni smo da je u toku ljeta krastavac neizostavni dio mnogih salata, ali rijetko ko od nas ima naviku da popije u toku dana čašu svježe iscijeđenog soka od ovog povrća, a tu pravimo veliku grešku. Ovaj napitak ima niz benefita za naš organizam.

Odličan je za mnoge zdravstvene tegobe, ali i ukoliko želite da smršate. Čaša ovog moćnog napitka sadrži svega 45 kalorija, a ima i prijatan ukus i odličan je izbor u toku vrelih ljetnjih dana.

Sok od krastavca je bogat kalijumom, natrijumom, fosforom, jodom, manganom, gvožđem, kalcijumom, hlorom, kao i vitaminima B i C.

Redovna upotreba ovog soka čisti i hrani kožu, uklanja podočnjake, povoljno utiče na zdravlje kose, zaustavlja i sprječava opadanje kose, njeguje nokte, umiruje različite oblike upala desni, doprinosi zdravlju zuba.

Takođe, vrlo povoljno djeluje na rad bubrega, podstičući uklanjanje toksina i smanjujući potrebu njihovog lučenja preko kože.

U danima kada pretjeramo sa hranom i pićem te se probudimo otečenih očnih kapaka, posebno je koristan jer izbacuje mokraćnu kiselinu i alkalizuje organizam.

Utiče na regulaciju krvnog pritiska, poboljšava funkciju krvnih sudova i srca, umanjuje tegobe izazvane reumatskim oboljenjima, deluje pozitivno na nervne funkcije.

Preporučena dnevna količina čistog soka od krastavca je 100 ml. Ono što je važno znati jeste da u sok od krastavca ne treba dodavati so, jer se na taj način gube njegova pozitivna svojstva, pa čak može štetno delovati na ljudsko zdravlje.

Međutim, ukoliko dodate i malo celera, istraživanja su pokazala da se želja za slatkišima smanjuje.

Za pripremu ovog soka su vam potrebni sljedeći sastojci:

2 krastavca
4 stabljike celera
1,5 cm dug korijen đumbira i pola limuna
Celer (po želji)

Priprema: Sve dobro izmiksajte u blenderu i odmah popijte.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)