Dečaci (11) i (13) otišli da kupe keks, pa NESTALI: Verovalo se da će znak na TETRAPAKU mleka da reši sve

Svijet

Dečaci (11) i (13) otišli da kupe keks, pa NESTALI: Verovalo se da će znak na TETRAPAKU mleka da reši sve

Porodice se nadaju da će uskoro saznati šta se desilo njihovim voljenima

Te davne 1997. godine lica dvojice dečaka nalazila su se na pakovanju mleka i zurila u ljude koji su doručkovali širom Velike Britanije. Neki od stanovnika možda ih još uvek pamte. Jednog hladnog decembra izgubio im se svaki trag, a sada, 24 godine, misterija bi konačno mogla da bude razrešena.

Patrik Voren (11) i Dejvid Spenser (13) bili su najbolji prijatelji. Jednog dana u decembru pre 24 godine izašli su da se igraju. Kupili su pakovanje keksa na benzinskoj stanici u blizini svojih kuća na periferiji Birmingema – i nikada više nisu viđeni.

Postali su poznati kao “deca sa tetrapaka mleka” – njihove fotografije nalazile su se na kutijama mleka u okviru kampanje Nacionalne linije za pomoć nestalim osobama, u pokušaju da se mališani pronađu.

U danima pre Fejsbuka i Instagrama, kada apele nisu mogli da vide milioni ljudi jednostavnim klikom na dugme za deljenje, ova inicijativa je bila revolucionarna.

Oni su bili prva deca čije su se fotografije delile na ovaj način u Velikoj Britaniji, a to je dovelo do nade da će deca možda biti pronađena. Ali nikada nisu.

Međutim, njihovi roditelji nikada nisu gubili nadu, a 2020. godine ponadali su se da će najzad saznati šta se dogodilo dečacima.

Naime, policija je obavestila porodice da su ostaci dva tela, koja mogu da budu Patrikovo i Dejvidovo, pronađeni zakopani ispod zemlje u blizini aerodroma u Birmingemu.

Dejvidova majka, koja živi u istoj kući u kojoj je Dejvid proveo kratak život pre nego što je nestao, rekla je da će biti srećna kada sazna istinu, i, ako se ispostavi da ostaci pripadaju njenom sinu i njegovom drugu, moći će da ih sahrane, kako bi počivali u miru.

Kao glavni osumnjičeni za njihov nestanak identifikovan je Brajan Fild, monstrum koji je više puta bio na meti policije jer je otimao dečake širom Britanije.

Kada su dečaci nestali, on je živeo blizu njihovih kuća.

Na mestu gde su pronađeni ostaci Fild je u to vreme radio kao baštovan. Fild, koji sada ima oko 80 godina i služi doživotnu kaznu zatvora, negirao je da je umešan u njihov nestanak.

Porodice se nadaju da će uskoro saznati šta se desilo njihovim voljenima. (objektiv.rs)