ZNOJ I NEPRIJATNI MIRISI NISU SAMO LETNJI PROBLEM! Rešite ih se uz pomoć 2 TRIKA iz kuhinje i uvek ćete mirisati SVEŽE!

Zdravlje

ZNOJ I NEPRIJATNI MIRISI NISU SAMO LETNJI PROBLEM! Rešite ih se uz pomoć 2 TRIKA iz kuhinje i uvek ćete mirisati SVEŽE!

Znoj i neprijatni mirisi nisu samo letnji problem. Da, znoj je priličan problem i tokom hladnijih dana. Evo kako da se rešite neugodnosti i uvek mirišete sveže.

Zašto znoj smrdi?

Sam znoj ne smrdi. Ono što znoju daje neprijatan miris su mikroorganizimi koji i inače žive na našoj koži. Ali, kada se udruže sa vlažnom sredinom koju stvori znoj, namnože se do te mere da stvore nusprodukt – smrad.

Zato, prvo i osnovno pravilo da biste stalno mirisali sveže jeste: budite čisti. Ovo se naročito odnosi na sledeće zone: pazuh, prepone, stopala, područje pupka, genitalije.

Na neprijatan miris znoja utiču i hormoni, što posebno osete žene koje svakoga meseca prolaze kroz hormonalnu klackalicu.

Kako da uvek mirišem sveže?

Postoje dva lagana recepta, sa namirnicama koje imate kod kuće, koje ubijaju neprijatan miris znoja.

Soda bikarbona – Napravite pastu od sodebikarbone. Pomešajte 2 kašike sode sa jednom kašikom kukuruznog skroba. Ovu pastu nanesite ispod pazuha, neka deluje desetak minuta. Nakon toga je isperite i nastavite sa svojom uobičajenom rutinom.

Jabukovo sirće – Jabukovo sirće ubija bakterije koje izazivaju neprijatan miris znoja. Pomešajte 10 ml sirćeta i 50 ml vode i svake večeri ovim rastvorom brišite pazuhe. Ujutro je isperite i stavite dezodorans. U ovo smesu možete dodati i ulje čajavca.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja.(Kurir.rs/Magazin Novosti/M.M.)