Kada je NESTAO mislili su da je MRTAV: Devet meseci kasnije probudio se u nepoznatoj sobi, pa doživeo ŠOK

Svijet

Kada je NESTAO mislili su da je MRTAV: Devet meseci kasnije probudio se u nepoznatoj sobi, pa doživeo ŠOK

Policajac je prošlog petka otpušten iz bolnice i oporavlja se u svojoj kući

Policajac Ruben Kumutai Lel je prema rečima njegove nećake samo nestao jednod dana – a ni porodica, a ni policija nisu imali pojma gde se nalazi, pa su svi mislili da je mrtav.

Ispostavilo se, međutim, da je Ruben bio žrtva saobraćajne nesreće i da je sve vreme bio u jednoj od najvećih bolnica u zemlji.

Svesti se vratio prošle nedelje, a njegova nećaka Džoana Džepto ispričala je za lokalne medije da se porodica pomirila sa njegovom smrcu pošto nisu mogli da nađu njegovo telo u mrtvačnici.

– Mislili smo da je mrtav jer mu je telefon bio isključen. Početkom ove godine otišli smo po telo za koje nam je rečeno da liči na njega, ali otisci prstiju se nisu poklapali – rekla je ona za “BBC”.

Policajac je u bolnicu u Najrobiju primljen 21. decembra 2020. godine kao nepoznata osoba, a sa sobom nije imao lična dokumenta.

U međuvremenu je otpušten sa posla, a u odsustvu osuđen za dezerterstvo i izdata je poternica za njegovo hapšenje. Slučaj je kasnije povučen pošto ga policija nije pronašla.

Prošle nedelje se osvestio i iako još nije potpuno stekao pamćenje, uspeo je da se identifikuje po imenu i da je policajac – i tako je počela potraga za njegovim rođacima. Džoanu je policija kontaktirala prošle srede i rečeno joj je da ode da ga identifikuje u bolnici.

– Našla sam ga u Nacionalnoj bolnici Kenijata. Nije mogao da me prepozna, kao ni imena članova svoje porodice – rekla je.

Policajac je prošlog petka otpušten iz bolnice i oporavlja se u svojoj kući u Koibateku, okrug Baringo, pod brigom svoje supruge i porodice. Kako prenose lokalni mediji, u toku je procedura za njegov povratak na posao. (objektiv.rs)