Slađana na moru upoznala dečka, ali se desila JEZIVA stvar: Preživela je jednu od NAJGORIH noćnih mora

Ispovijesti

Slađana na moru upoznala dečka, ali se desila JEZIVA stvar: Preživela je jednu od NAJGORIH noćnih mora

Povređena žena nije mogla ni da sanja da će doživeti ovakvu izdaju

Slađana i njena kuma bile su najbolje drugarice još od vrtića. Igrale se, družile, zajedno bolovale prve veze, ispite na fakultetu.

Mnogo je bilo situacija kada su čuda činile jedna za drugu. Njihovo prijateljstvo bilo je neraskidivo. Ili je bar tako delovalo.

Slađana je upoznala jednog dečka na moru dok je letovala zajedno sa najboljom drugaricom. Zaljubila se, počela da se zabavlja sa njim. Kako se veza razvijala, tako je prijateljstvo najboljih drugarica polako kopnilo. Nisu više izlazile zajedno, jer se drugarica uvek osećala kao višak između Slađane i dečka, stalno joj je prigovarala da joj je dečko nametljiv, da glupo priča, da nije za nju.

Zvala je Slađana da se druže i izađu i same, trudila da se nađe vremena i za nju. Mnogo joj je značilo to drugarstvo. Ali čini se da za njenu drugaricu više ništa nije bilo isto. Slađana ništa nije razumela. Uvek su bile otvorene u odnosu i o svemu pričale. A sad…

Potom su usledili problemi u vezi. Dečko je stalno putovao, Slađana je mnogo radila, nekako su se udaljili, imali su različite ciljeve u tom trenutku. Mnogo je patila, nije više osećala da može da se poveri najboljoj drugarici kao nekada, da joj kaže šta je muči.

Ipak, za vreme jednog njegovog poslovnog putovanja, Slađana je pozvala drugaricu da se vide i popričaju. Telefon je zvonio i zvonio u nekoliko navrata, ali ona joj se nije javljala. Kada se nakon dva dana vratila, rekla joj je da bila na putu i zauzeta, da češće putuje u poslednje vreme… bilo je to neko jadno opravdanje.

Usledili su mirni meseci u Slađaninoj vezi. Nakon nekoliko svađa, konstruktivnih kako se tada činilo, odnos je postajao sve stabilniji, kvalitetniji. Slađana se osećala voljeno. Ali i dalje je tiho patila zbog “najbolje” drugarice. Čule su se povremeno, čak su izašle i nekoliko puta na kafu. Sve je ipak u tom odnosu bilo nategnuto.

Prelomni trenutka bio je Slađanin rođendan. Došli su gosti, ali pravo slavlje za Slađanu je počelo kada je na vratima videla drugaricu, onu najbolju. Bacila joj se u zagrljaj. Mislila je da njenoj sreći nema kraja.

Međutim, na rođendanu, najbolja drugarica jedva da se obraćala njenom dečku. Nije bilo trzavica, loše energije, pa je Slađana pomislila da su se stvari sredile i da oni zapravo i ne moraju da budu toliko dobri i prisni da bi sve funkcionisalo.

Počela je više da se druži sa njom, otputovale su i na spa vikend. Baš kao nekad!

Veoma brzo nakon rođendana, dečko je zaprosio Slađanu. I ona je pristala. A kuma? Ko je kuma? Pa naravno, najbolja drugarica!

Slađana, zanesena, mislila je da su svi njeni problemi i trzavice ostali u prošlosti.

Venčanje je bilo divno, romantično, nabijeno emocijama. Barem ga se tako priseća Slađana. Usledio je medeni mesec. Nije bio onakav kako ga zamišlja mlada. Sada već Slađanin muž bio je zamišljen, nervozan, nizala se svađa za svađom. Slađana je bila rozočarana i osećala da muža nešto muči, da krije od nje. Varnice su izbijale ni iz čega, jednom zbog zaboravljenih omiljenih čarapa i vezanja kravate.

Kada se poverila sada već svojoj kumi, naišla je na odgovor: ” Šta si očekivala, rekla sam ti da nije za tebe.” Bio je to odgovor hladan poput noža. Tu mukama i razočarenjima nje bio kraj.

Nakon povratka kući, muž je sve više radio i putovao, a kuma često nije imala vremena da se vidi s njom ili popriča. Slađani je konačno postalo čudno što se ti dani njihovih putovanja nekako poklapaju, muža nema kada i kume. Ali mislila je da predaleko otišla sa crnim mislima i da to nije moguće.

Crvić sumnje je ipak izjedao. Napokon je napala muža i pitala ga šta se dešava i šta ga muči. On joj je govorio da je ljubomorna, da je sve u redu…

I kuma je stalno pričala da je zauzeta, da Slađana mora da se pomiri sa svojim izborom partnera ili da ga ostavi. Kuma je vrdala sve do jednom. Dok su ćaskale onako neobavezno u kafiću, kumi je stigla poruka od njenog muža. Kada je Slađana pitala o čemu se radi, kuma je prosto pukla!

“Viđam se sa njim, viđam još od doba kada ste bili u vezi”, vikala je.

Kao da joj je laknulo kada je priznala.

A Slađana? Bila je očajna. Nizale su slike drugarstva, ljubavi, venčanja i totalnog haosa. Mislila je da će da poludi.

Desilo se zapravo sledeće, ovo je kumina verzija koju je ispričala Slađani : “Kada si počela da se zabavljaš sa njim, išao mi je na živce, bio je prost, nekako neprivlačan. Jedne prilike, kada se posvađao sa tobom, požalio se meni, da si perfekcionista, kako puno očekuješ od njega, kako stalno želiš više, da si ambiciozna. Jadao mi se, nekako smo se zbližili, postali prisniji. Jadanje se nastavilo, prijalo bi mi kada bi me pozvao da pričamo. Onda su krenuli dodiri, nežnosti…

I nemoj misliti da nam je bilo lako zbog toga, tvoja senka lebdela je nad nama. On je mislio da te voli, ali bivala si mu sve dalja. Istovremeno je postajao prisniji sa mnom. Ja sam počela da te mrzim isto onoliko koliko te volim, delovala si mi kao teret, moralni, najteži. Zaljubila sam se i nisam to mogla da ti priznam. Kao ni on. Svađali smo se oko toga. Njegova griža savesti bila je ogromna. Prekinuli smo.

On je odlučio da ponovo pokuša samo sa tobom, morala sam da se složim. Bilo mi je u tom trenutku lakše. Mogla sam da živim sa sobom i pogledam se u ogledalo. Ali patila sam za njim. Kada sam ga posle par meseci videla na tvom rođendanu, nisam mogla da dišem. Zavidela sam ti. Pristala sam budem kuma, da bih sebi stavila prepreku i tačku na tu vezu. Zbog tebe, zbog nas dve. Onda me je pozvao sa medenog meseca, očajan… i sve je ponovo krenulo.

Slađana je bila skamenjena. Paralelno sa njenom, dešavala se druga ljubavna priča koju je, i kad je naslućivala u svojoj duši, negirala da postoji.

Muževa verzija bila je jadna: “Znaš, moja ljubav prema tebi je bila ogromna, i dalje te cenim, ali ona u meni budi strast, pored nje sam živ…”

A pored žene mrtav? U Slađani je sve vrištalo.

Preživela je jednu od najgorih noćnih mora, izgubila je dve osobe koje je najviše volela.

Danas je ponovo jaka. I čeka pravu ljubav… ali drugarstvo je nešto se ne čeka, nego gradi, godinama i poverenjem. To je izgubljeno u nepovrat. (objektiv.rs)