Ovo je 19-godišnja Šejla kojoj je presudio nevjenčani suprug!

Svijet

Ovo je 19-godišnja Šejla kojoj je presudio nevjenčani suprug!

Devetnaestogodišnja Šejla Bakija ub.jena je iz vatrenog oružja, dok je njen otac, 42-godišnji Šaban Bakija teško ranjen u pucnjavi na Karabuškom polju u Tuzima koja se dogodila prije dva dana.

Na njih je iz pištolja pucao 28-godišnji Ilir Đokaj, saopćeno je iz policije, javljaju crnogorske “Vijesti”.

Đokaj je bio nevjenčani suprug ub.jene djevojke koji je nakon pucnjave automobilom Audi pobjegao do centra Tuzi, a zatim pješke u istražiteljima za sada nepoznatom pravcu.

Uviđaj je okončan oko 18 sati, nakon čega su policajci nastavili da izuzimaju tragove iz vozila koje je osumnjičeni koristio.

– Uviđajem na licu mjesta utvrđeno je da je B. Š. (19) pogođena sa više projektila, od kojih je smrtno stradala, a da je njen otac B.Š. (42) teško tjelesno povrijeđen. Ranjeni B.Š. operisan je u Kliničkom centru. Izuzeto je više tragova i izdata naredba za obdukciju tijela stradale B.Š., rekla je tužiteljica Ana Radović.

Veliki broj građana okupio se ispred objekta policije u Tuzima u Crnoj Gori na poziv Centra za ženska prava jer smatraju da su organi reda i pravosuđe propustili da preventivno djeluju i spriječe ub.stvo Šejle Bakija (19) i ranjavanje njenog oca Šabana (42). (avaz.ba)