EVO KAKO ĆETE IZLIJEČITI GLJIVICE NA NOKTIMA: Dovoljno je samo 4 koraka i vaši nokti će izgledati savršeno! (RECEPT)

Zdravlje

EVO KAKO ĆETE IZLIJEČITI GLJIVICE NA NOKTIMA: Dovoljno je samo 4 koraka i vaši nokti će izgledati savršeno! (RECEPT)

Gljivice na noktima su veoma česta bolest. Ovo je najjednostavniji i najefikasniji lijek za ovu bolest

Osim što su oboljenje, gljivice na noktima su i estetski problem koji se itekako primjeti.

Da biste izliječili gljivice na noktima kod kuće, potrebna se su vam dvije komponente koje ima svaka kućna apoteka:

Korak 1.

Odstranimo sva problematična mjesta na pločicama noktiju pomoću makaza. Kada uklanjamo pogođena područja, trudimo se da delujemo pažljivo kako ne bismo oštetili prst. U preventivne svrhe možete isjeći i zdrave dijelove nokta oko zahvaćenog područja. Ako je na noktu tamnije područje, ovo je pogođeno područje, na njega obraćamo posebnu pažnju. Radimo pažljivo, bez žurbe, pažljivo obrađujući cijelu površinu svakog nokta.

Korak 2.

Uzmite grublju turpiju za nokte (čak i fini brusni papir je pogodan za ovo). Temeljito čistimo, brušimo površinu ploče nokta.

Korak 3.

Trebaće vam tupfer. Obilno ga navlažite vodonik-peroksidom. Nanesite vodonik-peroksid tupferom na svaki nokat, pažljivo pokrivajući cijelu njegovu površinu. Izdržite 10-15 sekundi. Vodonik-peroksid deluje na gljivičnu infekciju poput plamena, bukvalno sagorijeva gljivicu. Važno je pokušati što manje zadržati vodonik-peroksid na koži kako biste izbjegli iritaciju i nelagodnost,prenosi Stil

Nokte ne prekrivamo ničim, čekamo da se prirodno osuši i ponovo nanosimo sloj vodonik-peroksida na ploču nokta.

Korak 4.

Uzmite bočicu sa farmaceutskim jodom i pomoću tupfera nanesite jod na svaki nokat. Takođe pokušavamo da pokrijemo cijelu površinu ploče nokta. Postupak se sprovodi najmanje jednom nedjeljno.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)