Iskopao grob da sahrani ženu, pa javio familiji kad da dođu: Ujutro su zatekli užasan prizor i poruku…

Svijet

Iskopao grob da sahrani ženu, pa javio familiji kad da dođu: Ujutro su zatekli užasan prizor i poruku…

Argentinac Matijas Berento (51) iz Kordobe preminuo je na grobu koji je prethodno iskopao za svoju suprugu. Berento je umro tri dana nakon što mu je supruga izdahnula.

Kada je preminula, Matijas je njeno telo čuvao naredna dva dana u sobi, obavestivši čelnike opštine kod Kordobe da će je sahraniti u raki kraj sinovljevog grobnog mesta. Matijas je, s tim u vezi, iskopao raku i pre nego što je sahranio ženu na tom mestu, napisao je potresnu poruku u pismu kojom je želeo da se oprosti od nje, prenosi portal La Voz.

Međutim, Berento je izgleda pred grobom supruge doživeo srčani udar. Kako nije bilo nikog u blizini ko bi mu pomogao (posle tragične smrti sina živeli su sami), Matijas je pao u raku i kraj supruge je i sam izdahnuo.

Familija je došla ujutro na lice mesta zatekavši užasan prizor. Dva tela supružnika nalazila su se u istoj raki, a sudeći prema položaju Matijasovog, što su posle potvrdili i iz policije, njemu je otkazalo srce i samo je pao preko nje.

Matijasov brat od strica pronašao je, dok je policija bila takođe na licu mesta, papir s porukom koju je nesrećni Argentinac pisao da bi se oprostio od supruge.

– U poruci je pisalo: ‘Ljubavi moja, nisam siguran da ću moći da izdržim bez tebe. Bila si mi sve na svetu. Ostao sam sam. Voleću te zauvek i maštaću o tome da se što pre ponovo spojimo’.

Jako tužno je kako je sve ovo ispalo. Nemamo reči, u potpunom smo šoku. Izgubili smo dvoje divnih ljudi. Kad smo došli ovde i videli ih zajedno u grobu, svi smo plakali – rekao je Havijer Berento (45).

Dodavši da će neko iz familije najverovatnije preuzeti kuću i imanje Berentovih, Havijer je istakao kako ih sve boli činjenica da su Matijas i supruga Laura mogli da ostanu živi da je ona prihvatila mogućnost da ide lekaru zbog koronavirusa. (objektiv.rs)