Potopila je STOPALA u ovu smjesu, a zatim ih UMOTALA U FOLIJU: Ovako se UKLANJAJU KURJE OČI, žuljevi i sve promjene!

Zdravlje

Potopila je STOPALA u ovu smjesu, a zatim ih UMOTALA U FOLIJU: Ovako se UKLANJAJU KURJE OČI, žuljevi i sve promjene!

Kućni lijekovi mogu ponekad izgledati šašavo, ali kada djeluju onda su pravi blagoslov. Kada vam bol u nogama izaziva neprijatnost, postoji mnogo jeftinih i jednostavnih načina kako da se otarasite bola.

Žuljevi na nogama često se stvaraju na mjestima gdje se vrši najveći pritisak. Ružni su, ali postoje načini da ih se riješite. Za razliku od žuljeva, kurje oči su često bolne. Oni su tvrđe.

Melem za kurje oči

Jabukovo sirće i ricinusovo ulje

Napunite posudu toplom vodom, dodajte 1 šolju jabukovog sirćeta i ricinusovog ulja. Nakon 10 dana redovnog pranja, vaše noge će se oporaviti.

vitamin E i ulje

Otvorite jednu uljanu kapsulu vitamina E i utrljajte na kurje oko. To je odličan tretman za njih i pomoći će vam da nestanu za nekoliko dana.

Limun

Isjecite komad limuna i stavite ga na kurje oko. Stavite preko čarapu i držite preko noći da odstoji. Ponovite ovo dok kurje oko ne nestane.

Luk i bijelo sirće

Slično tretmanu sa limunom, luk takođe takođe treba držati preko noći. Potopite komad luka u sirće, stavite na bolno mjesto i ostavite ga stoji onoliko noći koliko je potrebno.

Hljeb i jabukovo sirće

Potopite komad bajatog hljeba u jabukovo sirće, nanesite na bolno mjesto, zalijepite trakom i nazujte čarapu. Do jutra žulj bi trebalo da omekša.

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je veoma efikasno u omekšavanju žuljeva i može se koristiti tokom dana. Nanesite na ugroženo područje po potrebi.

Trljanje aspirinom

Smrvite pet tableta aspirina i dodajte kap jabukovog sirćeta. Nanesite na žulj ili kurje oko i stavite zavoj. Ostavite ga da odstoji 10 minuta i zatim kamenom uklonite mrtvu kožu.

Gorka so

Ovo rješenje traje malo duže od ostalih, ali je veoma opuštajuće. Napunite lavor sa toplom vodom i sipajte šaku gorke soli. Potopite stopala 10 minuta i zatim pažljivo uklonite mrtvu kožu kamenom.

Soda bikarbona

Dodajte 3 kašičice u posudu ispunjenu toplom vodom. Dobro promiješajte i potopite noge u nju najmanje 10 minuta. Operite noge i istrljajte omekšanu kožu kamenom. Uradite ovo jednom dnevno dok vam noge ponovo ne izgledaju zdravo.

Kamilica

Skuhajte jednu do dvije šolje čaja od kamilice, napunite posudu sa malo vode i sipajte preko čaj. Potopite noge oko 10 minuta. Ponovite ovo nekoliko dana u večernjim satima prije spavanja. Takođe možete spremiti mješavinu jedne kašičice sušene kamilice, soka od limuna i čen luka. Dobro izmiješajte i stavite na ugroženo područje.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. Ukoliko imate neki zdravstveni problem, prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa ljekarom.
Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu bez stručnog mišljenja. (novi.ba)