Bio na ručku kod bake i deke, a čim je završio sa jelom, PREMINUO JE: Uzrok smrti je užasavajuć

Svijet

Bio na ručku kod bake i deke, a čim je završio sa jelom, PREMINUO JE: Uzrok smrti je užasavajuć

Dvanaestogodišnji dečak Kejson Holvud tragično je umro nekoliko sati nakon što je ručao u kući svoje bake i deke.

Dečak je patio od astme i alergije na orahe, a ubrzo nakon jela imao je probleme sa disanjem, od kojih nije došao k sebi, prenosi Liverpool Echo.

Istragom o smrti mladića utvrđeno je da mu je njegov deda Albert poslužio obrok sa glazurom od oraha, a pritom je potpuno zaboravio da to nikako ne sme da jede.

Njegova majka Luis otrčala je odmah u park u kojem se igrao posle ručka kada mu je pozlilo i pozvala je hitnu pomoć.

No, uprkos naporima lekara, nije uspeo da preživi jer je najpre doživeo respiratorni, a potom i srčani zastoj, prenosi Dejli mejl.

Dajući dokaze tokom istrage, Luis je iscrpljujućegovorila o tome šta se dogodilo tog dana.

– Oko 14 časova su ručali, a sat vremena kasnije primila sam poziv da ima alergijsku reakciju. Kada sam došla do parka, oči su mu bile natečene, a antialergijski lek koji sam imala kod sebe nije delovao – kazala je Luis.

Deda Albert kasnije je rekao svojoj ženi da je glazura imala orahe, a da je na dečakovu alergiju potpuno zaboravio.

– Srce mi je potonulo kad sam to shvatio. Bio sam zabrinut zbog Kejsona, a naš dečak nije preživeo. Potpuno smo slomljeni i naši životi više neće biti isti – naveo je dečakov deda.

Obdukacija je nesumnjivo utvrdila da je Kejson umro od anafilaktičke fatalne astme uzrokovane gutanjem oraha, pri čemu je zadobio obostrani pneumotoraks. (objektiv.rs)